Belföld

Hideg, téli idő lesz a hétvégén

sunrise over frosted meadow on cold morning

Hideg, téli idő lesz a hétvégén: többfelé várható havazás és sokfelé napközben is mínuszok lesznek. A leghidegebb órákban néhol akár mínusz 15 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

    Pénteken keleten, északkeleten felhős idő lesz a jellemző, ott szórványosan várható havazás, másutt a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol lehet hózápor. A Dunántúlon többfelé erős lesz a szél, keleten csak időnként élénkül meg a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 Celsius-fok között valószínű, de a derült, havas, szélvédett helyeken hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hidegebb.
    Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd késő délutántól észak felől összefüggőbb felhőzet boríthatja be az országot. Eleinte helyenként fordulhat elő hózápor, késő délutántól, estétől több helyen számítani lehet havazásra, hózáporra. A Dunántúlon sokfelé erős lesz a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de keleten néhol akár mínusz 15 fokot is mérhetnek. Napközben mínusz 5 és plusz 1 fok között alakulnak a csúcsértékek.
    Vasárnap kezdetben még több helyen előfordulhat havazás, hózápor. Napközben már csak legfeljebb néhol alakulhat ki hózápor, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 6 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Sulyok Tamás a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak; Donald Trump a béke elnöke

Szabó Viktor

Sulyok Tamás: a jogállamot kívánom képviselni

Szabó Viktor

Elsöprő erővel győzne a Fidesz–KDNP, ha ma tartanák a választásokat

Szabó Viktor

Varga Mihály: újabb 30 milliárd forintnyi, korábban blokkolt uniós forrás érkezett Magyarországra

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább