Kistelek

Első újévi vásár Kisteleken

A 2021. év első vasárnapján Kisteleken kellemes tavaszias idő várta a vásározni vágyókat, de a megszokottnál lényegesen kevesebben voltak.

2021. január első vasárnapján nyitott az első nagyszabású vásár Kisteleken. A rendszeresen visszajárók már megszokhatták, hogy a legkisebb kütyütől egészen a lépcsőig, szőnyegig, faragott bútorokig, tisztálkodó szerekig, szinte minden megtalálható. Nagyon sokan érkeznek vidékről is egészen korán, hiszen a vásárosok, már hajnalban kezdik kipakolni a portékáikat. Valószínűleg a nagy karácsonyi bevásárlás és ajándékozás következménye, de az idei első vásár nagyon szerényre sikerült annak ellenére, hogy az idő teljes mértékben kellemesnek bizonyult. A „zsibvásár” részen is jelentősen kevesebben kínálták a portékáikat, mint az megszokott volt eddig és a sorokon is kevesebb árus volt. Ennek ellenére, aki keresett az talált, és a nagy „visszajárók” is jelen voltak a megszokott helyeken. Mindenki figyelt az előírásokra, azaz a maszk használatára, és egyes helyeken fertőtlenítő folyadékok is voltak elhelyezve. A kellemes tavaszias idő, ennek ellenére vonzotta a látogatókat, hiszen folyamatosan jöttek és mentek, de a megszokott tömött sorok helyett most jóval szórványosabban sétálgattak az érdeklődők. Az árusok ennek ellenére bizakodóak, hiszen mint többen említették, még a tavalyi évről megmaradt árukészletet próbálják értékesíteni, lehetőleg kedvezményes áron. Sokan az előző év tapasztalatai alapján próbálják újítani a készleteiket és beszerezni, vagy legyártani a 2020-as évben legkeresettebb termékeket. A beszerzésre is figyelniük kell, hiszen sok helyen leltároznak, vagy éppen meghosszabbították a téli pihenőt. Január első vasárnapján, aki megfigyelte még délután fél 5-kor világos volt, bár az időjósok egyre hidegebbeket jósolnak január végére és február elejére. Aki szereti a vásári forgatagot és különlegességre, netán antik vagy kézműves dolgokra vágyik, a kisteleki vásárban bizton megtalálja a kedvére valót, annak ellenére, hogy a karácsonyi nagy ajándékozásokra, még egy évet várnunk kell.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Eltűnt egy kisteleki férfi

tk_arpad

Két autó ütközött össze az M5-ös autópályán Szeged térségében

cs3_admin

Üresen, kivilágítatlanul hagyták a balesetet szenvedő autót az M5-ösön az éjszaka

cs3_admin

Kerékpártolvajt fogtak Kisteleken

cs3_admin

VI. Hétkerék Street Kupa Kisteleken

cs3_admin

Bemutatták a kisteleki iskolafelújítási projektet

cs3_admin

A csúcsidényt záró Ádám Martin ismét Kistelekre látogatott.

cs3_admin

Az autó a belső- és külső szalagkorlátnak is neki csapódott, majd három keréken sodródott tovább az M5-ösön

cs3_admin

Kigyulladt egy üzem épületének teteje Kisteleken

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább