Külföld Sport

Az idei lehet minden idők legdrágább nyári olimpiája

A koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése ellenére a 2020-ról 2021-re halasztott tokiói olimpiai és paralimpiai játékokat meg fogják tartani, állítja a házigazda Japán miniszterelnöke – írta a magyarnemzet.hu.

Az elmúlt időszakban felgyorsult Japánban a koronavírus terjedése. Tokió első alkalommal számolt be arról, hogy a napi új betegek száma elérte az ezer főt: december 31-én 1337 új fertőzöttről szóltak a hírek. Ráadásul a koronavírus új variánsa is felütötte a fejét a szigetországban, és Yuriko Koike, Tokió kormányzója arra figyelmeztet, hogy emiatt jelentősen megugorhat a fertőzöttek száma.

A járványhelyzet rosszabbodásának ellenére megtartják a nyáron esedékes olimpiai és paralimpiai játékokat, s a japán kormányfő, Yoshihide Suga szavai szerint a sportesemények biztonságosak lesznek, a globális szolidaritás jelképeként fognak szolgálni. Az ország lakosságának többsége ugyanakkor ellenzi a két világverseny idei megrendezését, inkább a halasztást, vagy az ötkarikás játékok törlését tartaná a helyes megoldásnak – derült ki az NHK, Japán közszolgálati műsorszolgáltató szervezetének a felméréséből.

A szervezők kizárják az halasztás lehetőségét, így az olimpia várhatóan július 23-án, a paralimpia pedig augusztus 24-én fog elrajtolni. A rendezés költségei – a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében – az előzetes tervekhez képest már 2,8 milliárd dollárral megnőttek, emiatt elképzelhető, hogy a történelem legdrágább nyári olimpiájának lehetünk majd szemtanúi.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Teltházas boxgálát ünnepelt Hódmezővásárhely

tk_arpad

Eb-selejtezők – A Nemzetek Ligája alapján kialakultak a kalapok

tk_arpad

Vereség az Európa-bajnoktól, csoportmásodikként zárt a magyar csapat

tk_arpad

Nemzetek Ligája – A magyar válogatott legyőzte Németországot és csoportelső

tk_arpad

Ma helyezik végső nyughelyére II. Erzsébet királynőt

tk_arpad

Megnyerte a jobboldal a svéd választásokat, bánatában lemondott az eddigi baloldali kormányfő

tk_arpad

Magyarország közvetítő szerepet tölt be a Nyugat-Balkán és az Európai Unió között

cs3_admin

Brüsszel az energiaipari különadó megosztását kéri a tagállamoktól

cs3_admin

Európa-liga – Tíz emberrel győzte le a török bajnokot a Ferencváros a nyitányon

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább