Külföld Sport

Az idei lehet minden idők legdrágább nyári olimpiája

A koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése ellenére a 2020-ról 2021-re halasztott tokiói olimpiai és paralimpiai játékokat meg fogják tartani, állítja a házigazda Japán miniszterelnöke – írta a magyarnemzet.hu.

Az elmúlt időszakban felgyorsult Japánban a koronavírus terjedése. Tokió első alkalommal számolt be arról, hogy a napi új betegek száma elérte az ezer főt: december 31-én 1337 új fertőzöttről szóltak a hírek. Ráadásul a koronavírus új variánsa is felütötte a fejét a szigetországban, és Yuriko Koike, Tokió kormányzója arra figyelmeztet, hogy emiatt jelentősen megugorhat a fertőzöttek száma.

A járványhelyzet rosszabbodásának ellenére megtartják a nyáron esedékes olimpiai és paralimpiai játékokat, s a japán kormányfő, Yoshihide Suga szavai szerint a sportesemények biztonságosak lesznek, a globális szolidaritás jelképeként fognak szolgálni. Az ország lakosságának többsége ugyanakkor ellenzi a két világverseny idei megrendezését, inkább a halasztást, vagy az ötkarikás játékok törlését tartaná a helyes megoldásnak – derült ki az NHK, Japán közszolgálati műsorszolgáltató szervezetének a felméréséből.

A szervezők kizárják az halasztás lehetőségét, így az olimpia várhatóan július 23-án, a paralimpia pedig augusztus 24-én fog elrajtolni. A rendezés költségei – a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében – az előzetes tervekhez képest már 2,8 milliárd dollárral megnőttek, emiatt elképzelhető, hogy a történelem legdrágább nyári olimpiájának lehetünk majd szemtanúi.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magabiztos győzelem Koszovó ellen

Szabó Viktor

Meccsnap: Szoboszlaiék történelmi mérkőzéssel folytathatják pazar sorozatukat

Szabó Viktor

A Szentes egy góllal győzött a Pécs ellen

Szabó Viktor

Győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat

Szabó Viktor

Péntek este mindenkinek a stadionban vagy a TV előtt a helye! Hajrá, magyarok!

Szabó Viktor

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor