Belföld

Megszálltak egy kisbuszt a migránsok a Kiskunhalas határában

Egy 10 főből álló migránscsoport elfoglalt egy kisbuszt, ameddig a sofőrje a szükségletét végezte az út mellett. A kisbuszt vezető fiatalember elmondta, a Hajdúszoboszlóról tartott Bajára autóalkatrészért egy céges autóval.

Miután elhagyta Kiskunhalast és már Baja felé tartott, a várostól pár kilométerre egészségügy okokból megállt. Miközben a dolgát végezte, arra lett figyelmes a félhomályban, hogy valakik előbújtak a bokrok közül, kinyitják a raktér ajtaját, és bemásznak a járműbe. Úgy tett, mintha nem vette volna észre őket, és visszaszállva az autóba visszafordult Kiskunhalasra, ahol először egy benzinkútra hajtott, hogy segítséget kérjen, majd mikor látta, hogy az út mellett  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrzést tartanak, hozzájuk fordult kétségbeesetten. A NAV-osok összesen tíz migránst találtak a kisbuszban és azonnal értesítették a rendőrséget. A helyszínre perceken belül több rendőrautó, majd civil ruhás nyomozók is érkeztek. Úgy tudjuk, a migránsok az ellenőrzésük során szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotók: Donka Ferenc

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Célegyenesben az Orosháza és Szentes közötti út felújítása – Tavasszal indulhat a munka

Endre Araczki

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

cs3_admin

Ma van a magyar kultúra napja

tk_arpad

Történelmi léptékű agrártámogatást biztosít a kormány 2027-ig

tk_arpad

Engedélyezték a magyar hatóságok a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinákat – közölte az Origo hírportál szerda este.

Endre Araczki

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

cs3_admin

Magyarországon fizetnek a legkevesebbet a lakossági fogyasztók a földgázért

cs3_admin

Minden családhoz eljuttatják az igényelt tűzifát január végéig

cs3_admin

Sok helyen mintegy 10 fokkal volt enyhébb a reggel az előző naphoz képest

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább