Site icon Cs3.hu

Karácsonyi Halászlé

Kedves Látogatók! 

A mienk egy tradicionális halászlé recept. Fogadjátok szeretettel.

Valamint ez úton kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket.

A recept:

Hozzávalók: leveshez

2 kg ponty 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma

 3 ek zsír ,2 liter víz

 Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint

 2 db  halászlé kocka

Elkészítés: 

A leves: 

A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpasszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.

Forrás: NewGourmetchef

Exit mobile version