Belföld

Ismét Bugacon rendezik meg augusztus közepén az Ősök napját

Ismét Bugacon rendezi meg a Magyar Turán Szövetség augusztus 13-a és 15-e között a VI. Ősök Napját – tudatták a szervezők az MTI-vel.

    A kétévente megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket. Az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, amely az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja – írják.     A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségére a szervezők tradicionális seregszemlével, harci bemutatókkal, lovas versenyekkel és lovas vetélkedőkkel, íjász programokkal, a magyar, hun, avar örökséget bemutató kiállításokkal, illetve népzenei és magyar táltos-zenei rendezvényekkel készülnek. Emellett hatalmas jurtatábor épül, kézműves bemutatók és vásár, gyermekprogramok és tudományos ismeretterjesztő előadások színesítik majd a kínálatot.     A részletes program a www.kurultaj.hu, az www.osoknapja.hu, valamint www.facebook.com/kurultaj oldalakon lesz olvasható.

MTI, Fotó: youtube

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Célegyenesben az Orosháza és Szentes közötti út felújítása – Tavasszal indulhat a munka

Endre Araczki

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

cs3_admin

Ma van a magyar kultúra napja

tk_arpad

Történelmi léptékű agrártámogatást biztosít a kormány 2027-ig

tk_arpad

Engedélyezték a magyar hatóságok a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinákat – közölte az Origo hírportál szerda este.

Endre Araczki

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

cs3_admin

Magyarországon fizetnek a legkevesebbet a lakossági fogyasztók a földgázért

cs3_admin

Minden családhoz eljuttatják az igényelt tűzifát január végéig

cs3_admin

Sok helyen mintegy 10 fokkal volt enyhébb a reggel az előző naphoz képest

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább