Csongrád

Szén-monoxid-mérgezés Csongrádon

Smoke Alarm

Rosszullétre panaszkodtak egy csongrádi családi ház lakói csütörtökön délelőtt. A Csemegi Károly utcába riasztották a város hivatásos egységét – adta hírül a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján.

A tűzoltók méréseket végeztek a ház helyiségeiben, a műszerek is kimutatták a megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt. A gázszolgáltató a lakók biztonsága érdekében, a hiba kijavításáig a házat lekapcsolták a szolgáltatásról. A mentők a felnőttet és a két gyermeket megfigyelésre kórházba szállították. 

A házban nem volt szén-monoxid-érzékelő, így ebben az esetben csak a lakók rosszulléte utalt az esetleges mérgezésre. A mérgező gáz akkor keletkezik, amikor a működő nyílt égésterű vízmelegítő vagy fűtőeszköz közelében nem megfelelő a levegő-utánpótlás. Ilyenkor mérgező szén-monoxid fejlődik, amely akár egy percen belül ölhet. Néhány egyszerű lépéssel megelőzhető a mérgező szén-monoxid kialakulása:

Érzékelőt csak megbízható forrásból, műszaki cikkeket forgalmazó üzletben szabad vásárolni. Vásárlásnál keressék a magyar nyelvű használati utasítással rendelkező és megfelelő minőségű készülékeket. Az ajánlott készülékek listája a katasztrófavédelem honlapján elérhető. 

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Online ünneplik a magyar kultúrát Csongrádon

tk_arpad

Életet mentettek a tűzoltók Csongrádon

cs3_admin

A doni hősökre emlékeztek

tk_arpad

Online sportágválasztó Csongrádon

cs3_admin

Kidőlt fa akadályozta a forgalmat Szentesen és Csongrádon is

cs3_admin

Ünnepek utáni sajtótájékoztató Csongrádon

cs3_admin

Szén – monoxid érzékelő jelzett be Csongrádon

cs3_admin

Nincs karácsony Open Puszi nélkül

cs3_admin

Mérföldkőhöz érkezett a Kézilabdacsarnok kivitelezése Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább