Belföld

Kártyavárként dőlt össze egy lakóház Kiskunhalason

Kiskunhalason, a Szilády utca és a Posta utca találkozásánál, a méteráru bolt melletti régi polgári ház teljesen összedőlt vasárnap délelőtt.

A tűzoltók és a rendőrök mellett az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek és lekötötték a romba dőlt épületet a hálózatról. Az utca érintett szakaszát lezárták. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint az utcában zajló földmunkálatok gyengítették meg a mintegy 150 éves, részben alápincézett ház alapját, mivel a munkások közvetlenül a fal mellett ástak, de a pontos okokra későbbi hatósági vizsgálatok derítenek majd fényt. Az összedőlt lakórészben egy négytagú család élt. Hárman otthon is voltak, amikor megtörtént a tragédia, de még időben ki tudtak menekülni az omló épületből. A másik házrészben lakó asszony elmondta, éppen nem volt otthon, amikor az épület összedőlt, a szomszédja hívta telefonon a rossz hírrel. Elmondása szerint az optikai kábelt fektető cég dolgozói gyakorlatilag beástak a ház alá. A vályogtéglából épült öreg háznak nem volt mély alapja, így az ásás következtében megszűnt a talaj oldalnyomást felvevő képessége, ezért omolhatott össze az épület. A Halasi Városgazda Zrt. és Kiskunhalas Város Önkormányzata gondoskodik az érintett család elhelyezéséről – tájékoztatott Kuris István László alpolgármester, aki azt is elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiderüljön, történt-e emberi mulasztás, amely a tragédiát okozta. – Ha igen, akkor minden erőnkkel azon leszünk, hogy a megfelelő felelősségre vonás megtörténjen – nyilatkozta Kuris István László.  

Fotók: Donka Ferenc

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Több mint kétszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Meghalt Sas József színészművész, rendező, színházigazgató

Endre Araczki

Érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről

cs3_admin

Megkezdődött a bolgár kamion műszaki mentése az M43-as autópályán, Szeged határában

cs3_admin

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord

cs3_admin

A hermelin lett az év emlőse

cs3_admin

Hideg, téli idő lesz a hétvégén

cs3_admin

Vona Gábor a Jobbikról: „Örülök, hogy nem vagyok most köztetek, ez gyalázat”

cs3_admin

Az érettségi elhagyásának ötlete a felvételi rendszert is kaotikussá tenné

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább