Kedves Látogatók!
Megosztom veletek a kedvenc kenyér receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 8 adagra
Hozzávalók
A kenyérhez :
50 dkg kenyérliszt
1 tasak por élesztő
2 teáskanál só
3 dl kéz meleg langyos víz
3 evőkanál extra szűz olaj
Eszköz :
1 darab pataki tál
Elkészítés:
A kenyérhez a lisztet át kell szitálni + só + a langyos vízben feloldani a por élesztőt. Bedagasztani addig, amíg el nem válik az edény falától.
A dagasztás befejezése előtt beleöntjük az olíva olajat. Pár percig még dagasztjuk, majd letakarjuk és hagyjuk kelni. (én rátettem a radiátorra). Amikor megkelt, akkor kiborítjuk a deszkára és átgyúrjuk (hogy a levegő kimenjen belőle). A kikent tepsibe beletesszük, letakarjuk és pihentetjük 15 percig. Pihentetés után lekenjük a sütőedényben a tetejét langyos vízzel és bevágjuk két helyen. A pataki tálat hideg sütőbe helyezzük, 200C-ra vesszük a sütőt és 1 órát sütjük, ekkor levesszük a tetejét és további 15 perc alatt pirosra sütjük. A sütés végeztével kiborítjuk egy rácsra, és a tetejét megkenjük langyos vízzel. Hagyjuk kihűlni.
Jó sütögetést!
Forrás: Newgourmetshef