Kistelek

„Célba ért” a KITE Kisteleken

Végéhez közeledik a KITE infrastrukturális fejlesztése, amelynek idei utolsó momentuma a fedett játékoskijáró létesítése. A szezont eredményesen záró klub komplex felújítási fejlesztéseken van túl, amely a gyerekek számára a minőségi futball biztosítja és ennek feltételeit kívánja megvalósítani.

Több éves folyamat eredményeként lassan lezárul a Kisteleki Testedző Egyesület infrastrukturális fejlesztése. Az elmúlt években azt a célt tűzték ki, hogy minden szempontból egy olyan gyerekek és felnőttek számára megfelelő létesítményt alakítanak ki, amely lehetővé teszi a minőségi labdarúgást, nem csak a személyi feltételek, hanem az eszköz ellátottságában és az infrastruktúra terén is. Ennek egyik utolsó mozzanata, a napokban elkészült fedett játékos kijáró, amely több funkciót is betölt, hiszen éremátadásra és egyéb záróesemények lebonyolítására is alkalmas. A többi fejlesztésnek megfelelően, ez is TAO támogatással valósulhatott meg, 30%-os önerő biztosításával. Az elmúlt rövid időszak is az egyesületet igazolja, hiszen az igazolt játékosok létszáma folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Egyedül álló a település lakossági mutatóihoz képest, hogy az óvodások létszáma kiugróan magas, mivel ebben a korosztályban még leginkább a játékos foglalkozások élveznek előnyt, viszont az utánpótlás szempontjából nagyon fontos momentum. A megfelelő feltételek, a folyamatos fejlesztések eredményeképpen, a közeli településekről is hozzák a futballozni vágyó és szerető gyerekeket, így közel 150 igazolt játékossal büszkélkedhetnek nyolc korosztályban. Az elmúlt időszakban felújításra került az öltöző külső és belső burkolata, a nyílászárók a fűtés, világítás, festési munkálatok és vizesblokkok teljes komplex átalakítása. Mind ezek mellett a teljes tető szigetelése is az elmúlt időszak hozadéka, de ide sorolhatjuk a terület körbekerítését, az edzőpálya, centerpálya automata öntözőrendszerének kialakítását, az új műfüves pályát világítással és nem utolsó sorban egy modernkori igényeknek megfelelő eredményjelző is került az eszköztárba. Mivel rendszeresen rendeznek tornákat, a bajnokságban is a Korona vírus veszélyhelyzet lehetőségeihez mérten zajlottak a bajnoki fordulók, illetve csoportközponttá váltak a Bozsik programban. Mára teljes körű igényeket kielégítő létesítménnyel rendelkezik a klub, amely önkormányzati tulajdonban van. A teljes  komplex infrastruktúra kialakítás  szegmensei közé tartozik az is, hogy létrehoztak egy parkoló helyiséget, így a látogatottság száma is megemelkedett, hiszen mint említettük, többen vidékről járnak be, A minőségi munka minőségi feltételeket is igényel, hiszen a folyamatosan növekvő gyereklétszám mellett a pálya minőségére is figyelni kell, így az automata öntözőrendszer mellett egy ipari fűnyíró traktorral is gazdagodtak idén. Természetesen központi cél a sport szeretetére nevelés, a mindennapos mozgás és a futball szeretete, amelyhez az egyesület a gyerekek számára is teljes körű felszerelést biztosít az edzéseken, mérkőzéseken.  Több kilenc személyes kis busszal is rendelkeznek, amellyel a gyerekeket utaztatják. Nem csak a város gazdagodik ezzel, hanem a sportolni vágyó gyerekek is, akik szép eredményekkel zárták ezt a szezont i,s példát mutatva ezzel a környező településeknek, egyesületeknek.

T. G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egy 15 éves lányt keresnek a kisteleki rendőrök

tk_arpad

Kamion pótkocsija gyulladt ki az M5-ös autópályán Kistelek határában

tk_arpad

Újraélesztették a sofőrt, aki fának hajtott Kisteleken

cs3_admin

Eltűnt egy kisteleki férfi

tk_arpad

Két autó ütközött össze az M5-ös autópályán Szeged térségében

cs3_admin

Üresen, kivilágítatlanul hagyták a balesetet szenvedő autót az M5-ösön az éjszaka

cs3_admin

Kerékpártolvajt fogtak Kisteleken

cs3_admin

VI. Hétkerék Street Kupa Kisteleken

cs3_admin

Bemutatták a kisteleki iskolafelújítási projektet

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább