Belföld Gasztro

Kiderült, melyik a legjobb bejgli az idén

Nehéz napja volt annak az öttagú zsűrinek, amelynek tagjai egy nap alatt 56 bejglit kóstoltak meg. Ezek után pedig három kategóriában hirdetett győztest az Év Bejglije versenyben.

A kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Mindemellett a kézműves bejgliket is szeretné megismertetni széles körben. Ezért indította útjára az Év Bejglije versenyt, amelyen három kategóriában indulhattak a cukrászatok.

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, ugyanis a bejgli az Ipartestület kezdeményezése nyomán védett termék lett. A megmérettetésen a hagyományos diós, mákos valamint az ínyenc kategóriában lehetett alkotni – tudatta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete pénteken az MTI-vel.

Az még családon belül is sokszor vitát vált ki, hogy karácsonykor melyik bejgli a finomabb, kinek melyikből jusson több. Így a zsűriben részt vevő cukrászmesterek sem voltak könnyű helyzetben, amikor el kellett bírálniuk az 56 süteményt, amely az ország minden részéből érkezett cukrászok készítettek.

Végül az év Mákos Bejglije címet Pass Szilvia, a székesfehérvári Aranyalma Cukrászda mesterének süteménye érdemelte ki. A legjobb diós bejglit Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda cukrásza készítette el. Az Év Ínyenc Bejglije díjat a szarvasi Ildikó Cukrászda cukrászának, Urbán Ildikónak ítélték oda, az Angyali bejgli megalkotójának.

Az ínyenc bejgli különleges tölteléke

A legjobb ínyenc bejgli egyébként hagyományos pozsonyi tésztával készült. A töltelékében pedig a zöld dió dominált. Ez a sütemény azért is nyerhetett, mert a zöld dióban sok a C-vitamin- és a vastartalom, amely vértisztító, gyomorerősítő és fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is – indokolta a zsűri.

Az ínyenc kategóriában elengedték a fantáziájukat a cukrászok. Volt a töltelékek között pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is.

Forrás: ridikul.hu, Kiemelt kép: suhajdacukraszda.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is 

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: a kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát

Szabó Viktor

KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

Szabó Viktor

Menczer Tamás: a dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor