Belföld Gasztro

Kiderült, melyik a legjobb bejgli az idén

Nehéz napja volt annak az öttagú zsűrinek, amelynek tagjai egy nap alatt 56 bejglit kóstoltak meg. Ezek után pedig három kategóriában hirdetett győztest az Év Bejglije versenyben.

A kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Mindemellett a kézműves bejgliket is szeretné megismertetni széles körben. Ezért indította útjára az Év Bejglije versenyt, amelyen három kategóriában indulhattak a cukrászatok.

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, ugyanis a bejgli az Ipartestület kezdeményezése nyomán védett termék lett. A megmérettetésen a hagyományos diós, mákos valamint az ínyenc kategóriában lehetett alkotni – tudatta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete pénteken az MTI-vel.

Az még családon belül is sokszor vitát vált ki, hogy karácsonykor melyik bejgli a finomabb, kinek melyikből jusson több. Így a zsűriben részt vevő cukrászmesterek sem voltak könnyű helyzetben, amikor el kellett bírálniuk az 56 süteményt, amely az ország minden részéből érkezett cukrászok készítettek.

Végül az év Mákos Bejglije címet Pass Szilvia, a székesfehérvári Aranyalma Cukrászda mesterének süteménye érdemelte ki. A legjobb diós bejglit Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda cukrásza készítette el. Az Év Ínyenc Bejglije díjat a szarvasi Ildikó Cukrászda cukrászának, Urbán Ildikónak ítélték oda, az Angyali bejgli megalkotójának.

Az ínyenc bejgli különleges tölteléke

A legjobb ínyenc bejgli egyébként hagyományos pozsonyi tésztával készült. A töltelékében pedig a zöld dió dominált. Ez a sütemény azért is nyerhetett, mert a zöld dióban sok a C-vitamin- és a vastartalom, amely vértisztító, gyomorerősítő és fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is – indokolta a zsűri.

Az ínyenc kategóriában elengedték a fantáziájukat a cukrászok. Volt a töltelékek között pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is.

Forrás: ridikul.hu, Kiemelt kép: suhajdacukraszda.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hatvanöt évvel ezelőtt cserbenhagyták a magyarokat

cs3_admin

Baleset a 4-es számú főúton

cs3_admin

Hortobágyi palacsinta

cs3_admin

Csaknem 8,5 milliárd forint jut a tanévben iskolatej-, iskolagyümölcs- és iskolazöldség-programra

cs3_admin

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Farkas Sándor: megerősítette a családi gazdaságokat a kormány

cs3_admin

Orbán Viktor: A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot

cs3_admin

Stabil Fidesz-előnyt mérnek a közvélemény-kutatók

cs3_admin

121 településen nyílik új kisbolt a Magyar falu program révén

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább