Belföld

Harminc napon belül elbírálják az otthonfelújítási támogatásra benyújtott kérelmeket

Harminc napon belül bírálják majd el az otthonfelújítási támogatásra benyújtott kérelmeket, és néhány nappal később meg is kapják a támogatás összegét az arra jogosultak – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin emlékeztetett: januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti a kormány. A miniszter szerint sokan élnek majd ezzel a lehetőséggel, mert nem kell hozzá költözni, és korábban még nem volt hasonló támogatás.
    Kitért arra is, hogy a csecsemőgondozási díj (csed) júliustól a bruttó bér száz százalékra emelkedik, így az édesanyák a gyermek születését követő első fél évben többet keresnek majd, mint amikor még dolgoztak. A csed összege azoknak is emelkedik, akiknek július előtt születik meg gyermekük, és az új szabályozás életbe lépésekor igénybe veszik a juttatást – tette hozzá.
    Novák Katalin a családvédelmi alaptörvény módosításáról úgy vélekedett: fontos leszögezni alapvető dolgokat, mint például, hogy a születési nemet nem lehet megváltoztatni, hogy az édesanya nő, az édesapa férfi, és hogy a házasság egy nő és egy férfi kölcsönös elhatározásán alapuló szeretetközösség. Ezek evidens dolgok, de sok helyen ezeket rengeteg irányból támadják – mondta a miniszter.
    Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt: a csed összegének emelése nem csak anyagilag, hanem erkölcsileg is nagyobb megbecsülést jelent a nőknek.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Menczer Tamás: a dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor