Balástya

Birtokba vették a baksiak a felújított idősek klubját

A korábban leromlott és elhasználódott épület teljes felújításának a célja az volt, hogy valamennyi szolgáltatás megfelelő körülmények közé kerüljön sor, beleértve az ebédszállítás megfelelő feltételeinek a biztosítását is. Október 22-én, csütörtökön kora délután aztán elérkezett az átadás napja, amikor is birtokba vehették a helyiek a példaszerűen felújított épületet.

Az eseményre érkezőket baksi címerrel ellátott maszkkal és kitűzővel fogadták; a figyelmesség jól esett mindenkinek, s azonnal éltek is a felkínált lehetőséggel.

Az épület külső megtekintését követően a megnyitóünnepségen Búza Zsolt polgármester azt emelte ki, hogy harminc éve várja a falu az épület felújítását, s végül ez is megtörtént. Összefogással hegyeket lehet megmozgatni – fogalmazott, és elmondta, hogy belülről szinte nem lehet ráismerni a korábbi épületre. Az felújítás elején a válaszfalak olyan rossz állapotban voltak, hogy leomlottak, de a képviselő-testület döntése alapján és a sikeres pályázatnak köszönhetően sikerült a teljes felújítást megvalósítani.

A település vezetője köszönetet mondott azoknak, akik támogatták a beruházást, így Farkas Sándor országgyűlési képviselőnek, miniszterhelyettesnek, és Gémes Lászlónak, a Csongrád – Csanád Megyei Közgyűlés elnökének. Szintén köszönetet mondott a projektben dolgozóknak, a tervezőnek, a kivitelezőknek, és a közmunkásoknak és Lép János kollégájának, akiknek köszönhetően feszített tempóban, de sikerült elkészülni a munkálatokkal.

Mint azt Búza Zsolt hozzátette, van még tennivaló, az épület külső környezetének teljessé tétele, de ezt szándékosan nem valósították meg, mert azt szeretnék, hogy idősek döntése alapján legyen tovább szépítve az udvar. Erre részben már van is elképzelés, ugyanis a hátsó kertben gyógynövénykert kerül majd kialakításra.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő azt a sok-sok fejlesztést méltatta, amit Bakson lát ez elmúlt években. Szinte felsorolni is nehéz, mennyi átadón, megnyitón vett már részt Búza Zsolt meghívására. A Magyar Falu Program kapcsán reményét és jókívánságait is kifejezte, miszerint bízik benne, hogy továbbra is ilyen sikeres lesz Baks a pályázatok terén. Itt minden megvan, semmi nem hiányzik. Ha összefogás van, egymás tisztelete megvan, akkor itt valóban arany élet lesz – utalt az Aranykor Idősek Klubja elnevezésre.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Átadták a balástyai Trianon-emlékművet

cs3_admin

Fűszernövényeket ültettek a balástyai Pihenőparkban

cs3_admin

Vízinövényeket telepítettek a sportcsarnok előtti tóba Balástyán

tk_arpad

A balástyai templom előtt dekoráció készült a méhekért

cs3_admin

Egy idős férfi sérült meg, amikor autójával egy álló járműnek ütközött Balástyán

cs3_admin

Erdőt telepített a balástyai önkormányzat

cs3_admin

Tojásfát állítanak Balástyán

cs3_admin

Balástyán indult a tavaszi faültetési szezon

cs3_admin

Megkezdődött a volt kántorház felújítása Balástyán

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább