Balástya

Sportos szomszédolás két keréken Balástya-Kömpöc között

Közel harmincan neveztek be a hétvégi kerékpáros túrára, amely Balástya Kömpöc útvonalon zajlott. A program a a Top-5.3.1.-16-CS1 20017-00017 A helyi identitás és kohézió erősítése Balástya, Csengele, és Pusztaszer településeken című projekt keretein belül valósult meg.

2020 október 24.-én reggel 09.00 órára várták azokat a vállalkozó és sportolni vágyó érdeklődőket, akik szívesen vennének részt egy családias kerékpártúrán, a Balástya-Kömpöc útvonalon. Kistelek és Balástya közötti bicikli úton szinte mindennapos a „nagy forgalom” hiszen a közel 6 kilométeres szakaszon szinte állandóan tekernek. Térségünkben is egyre népszerűbb a kerékpározás, mint szabadidős sport tevékenység. Lakossági felmérések alapján született meg a szombati túra ötlete is, amely a Top-5.3.1.-16-CS1 20017-00017 A helyi identitás és kohézió erősítése  Balástya, Csengele, és Pusztaszer településeken című projekt keretein belül valósult meg. A reggeli órákban a Balástyai Vadásztanya előtt gyülekeztek a résztvevők, teljesen vegyes korosztállyal. A kisteleki Kálmán Péter baráti társasággal nevezett be erre a programra, hiszen mint mondta, 3-4 éve kezdtek el tekerni, akkor még csak azért, mert szükségét érezték 40 felett is a mozgásnak. Ez a sportág tűnt olyannak, ami nem megterhelő, inkább kellemesen fárasztó. Az első kisebb távok után egyre messzebbre merészkedtek, és az eddigi csúcs, a Hévíz-Kistelek 260 kilométeres szakasza. Peti azonnal szervezte a fiúkat, leadták a nevezést és szombaton együtt indultak el a kellemes szinte tavaszias időben.

Kálmán Péter: „Kömpöcön nagyon szívéjes fogadtatásban volt részünk, ahol a település polgármestere Tisoczki László várt minket, teával, kávéval és friss pogácsával. Megnéztük a település jellegzetességeit, mint például a horgásztavat, amely közel 1 hektárral bővül majd a közeljövőben, ami kellő pihenő volt a nekünk már akkor 12 kilométer után. Innét indultunk vissza Balástyára, ahol a kiindulási ponthoz a Vadásztanya vendéglőhöz érkezve, finom bográcsos gulyással vártak mindenkit. Az ebéd nagyon finom és kellemes volt, és a nagyobb pihenő után mi indultunk vissza Kistelekre, amely egy újabb 6 kilométer megtételét jelentette számunkra. Mindenkinek ajánlom ezeket a programokat, hiszen úgy sportolunk, hogy mellette kikapcsolódunk, jókat beszélgetünk, és kellemes tempóban 15-20km/h sebességgel tekerünk. Jó volt együtt lenni a fiúkkal, szívélyes volt a fogadtatás és azt gondolom a túrán résztvevő közel 30 ember is nagyon jól érezte magát, hozzánk hasonlóan.”



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkában a tűzoltók: Nyitott garázs égett Balástyán

Szabó Viktor

A hétvégén még a kerítés is kolbászból lesz Balástyán

Szabó Viktor

A balástyaiak törik legjobban a kukoricát

Szabó Viktor

Határon túli barátokkal ápolták a hagyományokat Balástyán

Szabó Viktor

Nemzetközi Folkfesztivált rendez Balástya

Szabó Viktor

Épül az iskolai konyha tetőszerkezete Balástyán

tk_arpad

40 jármű ütközött 15 balesetben az M5-ös autópályán (frissítve)

cs3_admin

Csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában

cs3_admin

Nagy Feró lesz a pénteki sztárvendég a balástyai Böllérfesztiválon

tk_arpad