Kistelek Sport

Sport-egészség–kapcsolatépítés, Kistelek kontra Csorvás

Sportszeretetről, kitartásról és kapcsolatépítésről is szól az a közös délután, amelyen immár harmadik éve játszanak barátságos mérkőzéseket a Kisteleki öregfiúk a Csorvás csapatával.

Három éve indult az a kezdeményezés Pogonyi Ferenc játékvezetőnek köszönhetően, hogy évente 1-1 alkalommal, a kisteleki és csorvási annak idején igazolt, de már az öreg fiúk csapatát erősítő játékosok minden évben találkozzanak egy barátságos labdarúgó mérkőzés erejéig. Mindkét településen meg volt az igény erre. Elsőként Csorvás volt a házigazda, majd Dancsok Csaba a KITE szakosztályvezetője, 2017-ben megszervezte az első hazai találkozót, mely azóta hagyománnyá vált. Idén 2020. október 23.án játszották Kisteleken a KITE pályán, sportszerű keretek között az első „éves” mérkőzésüket ahol Kistelek 7:3 arányú győzelmet aratott. A hazaiak rangidős játékosa Révész Feri bácsi, aki 80 éves, őt Nemes- Nagy Tibor követi 71 évesen, aki a Kistelekiek csapatkapitánya. Elmondása szerint nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy meghívást kapott annak idején a csapatba. Nagyon büszke arra, hogy van igény ebben a korosztályban is sportra, aktívan játszanak játékvezetővel 90 percet, nem beszélve arról, hogy a kapcsolatépítés szempontjából is fontosak ezek az események. A pályahasználatot a KITE ajánlja fel minden évben mint most is. A mérkőzést követően a Centrál Kávéházban folytatódott a „harmadik” félidő, Bárdos Attila tulajdonos jóvoltából, aki egyébként a szervezési feladatokba is besegített. A „fiúk” késő estig beszélgettek a bográcsos pörkölt mellett, ahol természetesen a régi közös emlékek, a nagy eredmények és a jelen helyzetet is behatóan átbeszélték. Idén még lesz egy visszavágó Csorváson, ahol remélhetőleg ismét sok szép és emlékezetes találat születik majd. Czeigersmidt Roland a kistelekiek edzője nagyon elégedett volt az eredménnyel, de mint mondta, nem ez a legfontosabb, hiszen példaértékű ez a fajta aktivitás és felfogás, de persze a győzelemnek mindannyian nagyon örültek.

T.G

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Böde Dánielt Csongrádon fogadta a KITE

cs3_admin

A Villarreal nem jön, koronavírus miatt lemondta a Honvéd elleni mérkőzést

cs3_admin

Visszament a helyszínre

cs3_admin

Tárlatvezetéssel egybekötött megnyitóra hívnak Kisteleken

cs3_admin

Norvég válogatott középpályást igazolt a Ferencváros

cs3_admin

Az M5-ös autópálya fenntartó járművének ütközött egy kamion Kistelek határában

cs3_admin

A Fradi Myrto Uzuni triplájával idegenben is legyőzte a Pristinát

cs3_admin

Megvan Messi első nagy tornagyőzelme, Di María góljával Argentína nyerte a döntőt

cs3_admin

BL-selejtező – Háromgólos győzelemmel kezdett a Ferencváros

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább