Kistelek Sport

Sport-egészség–kapcsolatépítés, Kistelek kontra Csorvás

Sportszeretetről, kitartásról és kapcsolatépítésről is szól az a közös délután, amelyen immár harmadik éve játszanak barátságos mérkőzéseket a Kisteleki öregfiúk a Csorvás csapatával.

Három éve indult az a kezdeményezés Pogonyi Ferenc játékvezetőnek köszönhetően, hogy évente 1-1 alkalommal, a kisteleki és csorvási annak idején igazolt, de már az öreg fiúk csapatát erősítő játékosok minden évben találkozzanak egy barátságos labdarúgó mérkőzés erejéig. Mindkét településen meg volt az igény erre. Elsőként Csorvás volt a házigazda, majd Dancsok Csaba a KITE szakosztályvezetője, 2017-ben megszervezte az első hazai találkozót, mely azóta hagyománnyá vált. Idén 2020. október 23.án játszották Kisteleken a KITE pályán, sportszerű keretek között az első „éves” mérkőzésüket ahol Kistelek 7:3 arányú győzelmet aratott. A hazaiak rangidős játékosa Révész Feri bácsi, aki 80 éves, őt Nemes- Nagy Tibor követi 71 évesen, aki a Kistelekiek csapatkapitánya. Elmondása szerint nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy meghívást kapott annak idején a csapatba. Nagyon büszke arra, hogy van igény ebben a korosztályban is sportra, aktívan játszanak játékvezetővel 90 percet, nem beszélve arról, hogy a kapcsolatépítés szempontjából is fontosak ezek az események. A pályahasználatot a KITE ajánlja fel minden évben mint most is. A mérkőzést követően a Centrál Kávéházban folytatódott a „harmadik” félidő, Bárdos Attila tulajdonos jóvoltából, aki egyébként a szervezési feladatokba is besegített. A „fiúk” késő estig beszélgettek a bográcsos pörkölt mellett, ahol természetesen a régi közös emlékek, a nagy eredmények és a jelen helyzetet is behatóan átbeszélték. Idén még lesz egy visszavágó Csorváson, ahol remélhetőleg ismét sok szép és emlékezetes találat születik majd. Czeigersmidt Roland a kistelekiek edzője nagyon elégedett volt az eredménnyel, de mint mondta, nem ez a legfontosabb, hiszen példaértékű ez a fajta aktivitás és felfogás, de persze a győzelemnek mindannyian nagyon örültek.

T.G

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elhunyt Diego Armando Maradona

Endre Araczki

Kevésen múlott a Fradi pontszerzése az olasz bajnok otthonában

Endre Araczki

Arany minősítést szerzett a Kisteleki Citerazenekar

cs3_admin

Oldalára borult egy autóbusz Kisteleknél

cs3_admin

Szoboszlai Dominik nyolcadik lett a Golden Boy-díj szavazásán

cs3_admin

Új válogatott-dallal jelentkezett Kovács Dani

cs3_admin

85 éves korában elhunyt Laczkó Mihály, korábbi MLSZ-elnök

cs3_admin

Hihetetlen! A magyar válogatott csoportgyőztes és feljutott a Nemzetek Ligája A osztályába!

cs3_admin

Petry Zsolt: rég nem volt ilyen elismert helyzetben a magyar futball

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább