Kistelek Sport

Sport-egészség–kapcsolatépítés, Kistelek kontra Csorvás

Sportszeretetről, kitartásról és kapcsolatépítésről is szól az a közös délután, amelyen immár harmadik éve játszanak barátságos mérkőzéseket a Kisteleki öregfiúk a Csorvás csapatával.

Három éve indult az a kezdeményezés Pogonyi Ferenc játékvezetőnek köszönhetően, hogy évente 1-1 alkalommal, a kisteleki és csorvási annak idején igazolt, de már az öreg fiúk csapatát erősítő játékosok minden évben találkozzanak egy barátságos labdarúgó mérkőzés erejéig. Mindkét településen meg volt az igény erre. Elsőként Csorvás volt a házigazda, majd Dancsok Csaba a KITE szakosztályvezetője, 2017-ben megszervezte az első hazai találkozót, mely azóta hagyománnyá vált. Idén 2020. október 23.án játszották Kisteleken a KITE pályán, sportszerű keretek között az első „éves” mérkőzésüket ahol Kistelek 7:3 arányú győzelmet aratott. A hazaiak rangidős játékosa Révész Feri bácsi, aki 80 éves, őt Nemes- Nagy Tibor követi 71 évesen, aki a Kistelekiek csapatkapitánya. Elmondása szerint nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy meghívást kapott annak idején a csapatba. Nagyon büszke arra, hogy van igény ebben a korosztályban is sportra, aktívan játszanak játékvezetővel 90 percet, nem beszélve arról, hogy a kapcsolatépítés szempontjából is fontosak ezek az események. A pályahasználatot a KITE ajánlja fel minden évben mint most is. A mérkőzést követően a Centrál Kávéházban folytatódott a „harmadik” félidő, Bárdos Attila tulajdonos jóvoltából, aki egyébként a szervezési feladatokba is besegített. A „fiúk” késő estig beszélgettek a bográcsos pörkölt mellett, ahol természetesen a régi közös emlékek, a nagy eredmények és a jelen helyzetet is behatóan átbeszélték. Idén még lesz egy visszavágó Csorváson, ahol remélhetőleg ismét sok szép és emlékezetes találat születik majd. Czeigersmidt Roland a kistelekiek edzője nagyon elégedett volt az eredménnyel, de mint mondta, nem ez a legfontosabb, hiszen példaértékű ez a fajta aktivitás és felfogás, de persze a győzelemnek mindannyian nagyon örültek.

T.G

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Giro d’Italia – Valter átvette a vezetést az összetettben

cs3_admin

Fegyelmi eljárást indított az UEFA a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus ellen

cs3_admin

Önkormányzati rendelet szabályozza az avar és a száraz növényi hulladék égetését Kisteleken

cs3_admin

Marco Rossi 30 fős bő keretet hirdetet

cs3_admin

UEFA – Eb 2020: elfogyott az összes jegy a magyar válogatott mérkőzéseire

cs3_admin

Vérnyomásmérőket és pulzoximétert kapott az orvosi ügyelet Kisteleken

cs3_admin

Lángolt egy autó az M5-ösön, Kistelek térségében

cs3_admin

A magyar férfi kézilabda-válogatott megnyerte az Eurokupát

cs3_admin

A terveknek megfelelően május közepén kezdődhet el a vitorlás szezon a Balatonon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább