Vélemény

Kovács István: A konzervatív közösség ereje nagyobb, mint gondolnánk

Mi mindig ott leszünk, hogy megvédjük a szövetségeseinket. Interjú.

Áttörték már a falat?

Milyen falat?

A hallgatás falát.

Ennyire egyértelműen én még nem fogalmaznék. Ami fix: ígéretünkhöz híven szeptemberben elindítottuk az első közösségimédia-képzésünket, amely során idén 90 embernek fogunk majd egy átfogó tudásanyagot átadni. Sokféle jelentkezőnk van: vannak lelkes fiataljaink, akiknek eltökélt céljuk, hogy saját csatornát építsenek és véleményvezérekké váljanak; vannak olyanok is, akik már otthonosan mozognak a közösségi médiában és van saját felületük, de még több emberhez szeretnének eljutni; de vannak olyan idősebb Megafonosok is, akik szeretnék profi módon elmondani, számukra mit jelent a család, a vallásos érzület, a hazaszeretet. Vagyis a konzervatív értékek.

Mikor fogunk találkozni a »frissen végzettekkel«?

Bízom benne, hogy mihamarabb. Én úgy érzem, hogy egy ilyen képzést elvégezve mindenki léphet majd egyet előre, ami a saját ambícióit illeti. Mi ehhez a kezdő lökést meg tudjuk adni. Nem olyan nagy ördöngösség, de azért érdemes meghallgatni a szakértőket, hiszen minden közösségimédia-felületnek megvannak a saját szabályai. Ha videós tartalmakat gyártunk, nem mindegy, hogy milyen hosszúságú videókat töltünk fel Facebookra, Instagramra, vagy Youtube-ra – csak hogy a legtriviálisabb példát mondjam. Ha ezeket a szabályokat betartjuk, akkor egyszerűbb dolgunk lesz, és több embert el tudunk érni az üzeneteinkkel. Hiszen hiába vannak nagyon jó ötleteink, ez önmagában ma már nem elegendő.

Vannak azért jó példák Magyarországon is.

Vannak, de az influenszerkedés nálunk még mindig gyerekcipőben jár. Itthon is kialakult már az a trend, hogy a véleményvezérek egyfajta »hangszóró-szerepet« töltenek be, és nem csak a marketing világában, hanem a politika világában is kezdenek egyre fontosabbá válni. Azoknak viszont, akik nem ismerik, mindig el kell mondani, hogy a politika az egy nehezebb terep. Számítaniuk kell például arra is, hogy ha arccal, névvel kiállnak egy bizonyos ügy mellett, akkor a balliberális oldal meg fogja őket támadni, megpróbálják majd kikezdeni, hiszen a lejárató kampányokban és a botrányt keltő akciókban igazán jó a baloldal. Viszont azt is jó, ha tudják, hogy a konzervatív közösség egy erős, összetartó közösség, és mi mindig ott leszünk, hogy megvédjük a szövetségeseinket. És minél többen vagyunk, ez annál egyszerűbb lesz.

Mondana egy ilyen esetet?

Nem kell messzire mennünk az időben, nézzük csak meg, mit művelnek most éppen Bagdy Emőke pszichológusprofesszorral, akinek annyi volt a bűne, hogy szakmabeliként kiállt a gyermekek egészséges fejlődése mellett. A professzor asszony annyit állított, hogy a 3-6 éves kor a gyermekek fejlődése szempontjából egy szenzitív időszak, a saját nemmel való azonosulás időszaka, éppen ezért az ideológiai nevelésnek ekkor még nincs helye. Nem uszított, nem gyűlölködött, mégis egy rágalomhadjáratot kapott a nyakába, amelyben szakmaiatlansággal, tudománytalansággal, és gyűlöletkeltési szándékkal vádolták csak azért, mert nem adta a lovat az LMBTQ-propaganda képviselői alá. Tették mindezt úgy, hogy Bagdy Emőkének, ha rákeresünk az önéletrajzára, kis túlzással annyi szakképesítése van, mint az őt megvádolóknak együttvéve. Ez a történet jól mutatja, milyen a balliberális oldal: hiába hirdetik magukról, hogy ők a tolerancia bajnokai, mégsem képesek elfogadni, sőt meghallgatni sem másoknak a véleményét. Nem is kíváncsiak rá. És itt kanyarodnék vissza arra, hogy miért van létjogosultsága az olyan kezdeményezéseknek, mint a Megafon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább