Sándorfalva

Megszülettek az aláírások az ökoturisztikai fejlesztéshez Csongrádon

Év végére új turisztikai látványossággal bővül Sándorfalva. A Nádastó Szabadidőpark mellett bivalyrezervátumot hoznak létre, az állatoknak köszönhetően pedig valószínűleg színes madárvilág is megtelepszik majd a láp helyén kialakuló vízfelületen.

AHUSRB/1602/31/0128 azonosítószámú “Rehab NatCult Heritage – Természeti és kulturális értékek rehabilitációja Sándorfalván és Törökbecsén” című pályázaton a sándorfalvi önkormányzat 160 millió forintot nyert védett természeti értékeik és kulturális örökségeik bemutatására. A kivitelezési szerződést a héten alá is írták, így hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok a Nádastó Szabadidőpark melletti területen, ahol egy ökoturisztikai centrumot alakítanak ki.

A Nádastó Szabadidőpark bővítésétől azt remélik, hogy a terület állatvilága jelentősen bővül, amely a természetszerető embereken kívül akár a természetfotósokat is ide vonzhatja majd. A beruházásnak december 31-ig kell elkészülnie, tavasztól tehát érdemes lesz odafigyelni, hogyan né­­pesül be a terület. Ráadásul a sándorfalvi ökoturisztikai centrum 5 évig biztosan ingyenesen lesz látogatható, így akár családi kirándulások helyszínének is ideális választásnak bizonyulhat.

Forrás, fotó: sandorfalva.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Szatymaz és Sándorfalva között

cs3_admin

Befejeződött a sándorfalvi piactér fejlesztése

cs3_admin

Kisteherautóba csapódott egy személygépkocsi Szeged mellett

cs3_admin

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében

cs3_admin

A helyközi buszmenetrendről várják az észrevételeket Sándorfalván

cs3_admin

Daruról díszítették az iskola májusfáit Sándorfalván

cs3_admin

Májusfákat állítanak Sándorfalván a tavasz köszöntésére

cs3_admin

Faültetés Sándorfalván

cs3_admin

Áprilisban két nap víztisztítást végeznek Sándorfalván

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább