Belföld Gazdaság

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo

A 30 ezer négyzetméteres üzem 1000 új munkahelyet teremt és az itt gyártott termékek 90 %-át külföldre értékesítik majd.

A Pest megyei Üllőn építi fel első európai gyárát a kínai számítógépgyártó, a Lenovo mintegy 8,2 milliárd forintból, a termelés 2021 elején már el is kezdődhet – jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a beruházás sajtótájékoztatóján.

A beruházás több szakaszban csaknem 1000 új munkahelyet teremt, és a legkorszerűbb technológiákat telepíti Magyarországra, a kormány ezért 2 milliárd forinttal járul hozzá a 30 ezer négyzetméteres gyártócsarnok költségeihez.

A Lenovo asztali számítógépeket, grafikus munkaállomásokat és adatközponti termékeket fog gyártani Magyarországon, és idővel még bővülhet is a termékportfólió.

Az itt készülő termékek több mint 90 százalékát külföldön értékesíti majd, így jelentős összeggel gyarapítja az exportteljesítményt.

Több szempont miatt választották Magyarországot

Szijjártó Péter azt is kifejtette, hogy a beruházás felgyorsítja a tudás- és fejlesztésközpontú termelés térnyerését, ezért mind a magyar gazdaság, mind a magyar mérnökök számára nagy lehetőségeket tartogat.

Guan Wei, a kínai vállalat alelnöke videoüzenetben elmondta, hogy a Lenovo vezetése számos európai helyszínt megvizsgált, végül a központi elhelyezkedés, a kiváló közlekedés, a jól képzett munkaerő és az előnyös gazdasági környezet miatt Magyarországot választotta.

Az új beruházással Pest megye minél több munkavállalója mentesülhet a napi ingázás kényszere alól azáltal, ha a saját településén talán állást.

A Lenovo üzeme azért is különösen fontos, mert a logisztikai központok után termelőtevékenységet hoz a főváros mellé. Budapest déli övezete és annak környéke a fejlett infrastruktúrának köszönhetően kiaknázásra váró, kiváló beruházási terület.

Forrás: magyarepitok.hu Kép: infostart

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Heten sérültek meg az M5-ös autópályán, ahol három jármű ütközött

cs3_admin

Novák Katalin: az egygyermekeseknek is érdemes csokkal ingatlant vásárolniuk

cs3_admin

Maruzsa Zoltán: a fertőzési láncok megszakítását is szolgálja az őszi szünet

cs3_admin

Életfogytiglanra ítélték a hódmezővásárhelyi kettős emberölés elkövetőjét

cs3_admin

Kukoricát szállító kamion és személyautó ütközött Kecskemétnél

cs3_admin

Durva baleset történt Kiskunhalas belvárosában

cs3_admin

A családi gazdaságokat érintő új szabályozásról tárgyal az Országgyűlés

cs3_admin

A parlament kizárta a feltételes szabadságra bocsátást a legsúlyosabb bűncselekményeknél

cs3_admin

Csaknem kétezer elektromos jármű megvásárlásának támogatásáról született már döntés

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább