Belföld Gazdaság

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo

A 30 ezer négyzetméteres üzem 1000 új munkahelyet teremt és az itt gyártott termékek 90 %-át külföldre értékesítik majd.

A Pest megyei Üllőn építi fel első európai gyárát a kínai számítógépgyártó, a Lenovo mintegy 8,2 milliárd forintból, a termelés 2021 elején már el is kezdődhet – jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a beruházás sajtótájékoztatóján.

A beruházás több szakaszban csaknem 1000 új munkahelyet teremt, és a legkorszerűbb technológiákat telepíti Magyarországra, a kormány ezért 2 milliárd forinttal járul hozzá a 30 ezer négyzetméteres gyártócsarnok költségeihez.

A Lenovo asztali számítógépeket, grafikus munkaállomásokat és adatközponti termékeket fog gyártani Magyarországon, és idővel még bővülhet is a termékportfólió.

Az itt készülő termékek több mint 90 százalékát külföldön értékesíti majd, így jelentős összeggel gyarapítja az exportteljesítményt.

Több szempont miatt választották Magyarországot

Szijjártó Péter azt is kifejtette, hogy a beruházás felgyorsítja a tudás- és fejlesztésközpontú termelés térnyerését, ezért mind a magyar gazdaság, mind a magyar mérnökök számára nagy lehetőségeket tartogat.

Guan Wei, a kínai vállalat alelnöke videoüzenetben elmondta, hogy a Lenovo vezetése számos európai helyszínt megvizsgált, végül a központi elhelyezkedés, a kiváló közlekedés, a jól képzett munkaerő és az előnyös gazdasági környezet miatt Magyarországot választotta.

Az új beruházással Pest megye minél több munkavállalója mentesülhet a napi ingázás kényszere alól azáltal, ha a saját településén talán állást.

A Lenovo üzeme azért is különösen fontos, mert a logisztikai központok után termelőtevékenységet hoz a főváros mellé. Budapest déli övezete és annak környéke a fejlett infrastruktúrának köszönhetően kiaknázásra váró, kiváló beruházási terület.

Forrás: magyarepitok.hu Kép: infostart

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Díszdoktori címet adományoz Karikó Katalinnak a Szegedi Tudományegyetem

cs3_admin

Hatásos a koronavírus elleni magyar készítmény

Endre Araczki

Magyarország sürgős intézkedéseket sürgetett a sertéságazat helyzetének javítására az Európai Unió mezőgazdasági és halászati minisztereinek hétfőn tartott videokonferenciáján.

Endre Araczki

Megszületett a megállapodás a minimálbérről

cs3_admin

Csalók kérnek bankkártyaadatokat a NAV nevében

tk_arpad

Szlávik János: az orosz vakcina ugyanolyan elven működik, mint az AstraZeneca

cs3_admin

Közel háromszázezer fiatal munkavállalót érint az szja-mentesség

cs3_admin

Elhunyt a sofőr – az M4 autóúton történt a tragédia

cs3_admin

Célegyenesben az Orosháza és Szentes közötti út felújítása – Tavasszal indulhat a munka

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább