Belföld

Magyar kézműves csokoládé nyert idén a gasztronómiai Oscaron

Chocolate

A nemzetközi versenyen konyak ízesítésű csokoládéjával nyert díjat a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra. A hazai csokoládéműhelynek ez már a 18. nemzetközi elismerése.

Konyak ízesítésű csokoládéval nyert a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awardson. A manufaktúra bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal nevezve az utóbbi 4 évben már 18 nemzetközi díjjal gazdagodott. Idén eredeti francia konyakkal ízesített étcsokoládé trüffeljüket választották a világ élvonalába.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet világszerte egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar-díjként emlegetnek. 2020-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriában: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a húsipari termékekig és a borokig. A séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből és gasztrobloggerekből álló 500 fős zsűri márciustól szeptemberig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket. Ebből a 12 777 termékből csupán 205 termék nyerte el a legmagasabb minősítést. A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen jelzés a fogyasztók felé bárhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárolnak.    

Forrás: izeselet.hu, A kiemelt kép illusztráció/Envato elements

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A szórakozóhelyeken és a vendéglátásban is kötelező lesz a maszkhasználat

tk_arpad

Pénteken jelenik meg az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató pályázat

cs3_admin

Januártól tetőtér-beépítéséhez is igényelhető a csok

cs3_admin

Miniszteri elismerést kapott Dr. Med. habil. Holman Endre PhD., kiskunhalasi főorvos

cs3_admin

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

cs3_admin

Megkezdődtek az egyeztetések a jövő évi minimálbérekről

cs3_admin

Már érkeznek az általános ösztöndíjak a szakképzésben tanulók számláira

cs3_admin

Januártól akár a csok teljes összege felvehető többgenerációs otthonok létrehozására

cs3_admin

Eredményesen helytálltak a magyar gazdák

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább