Belföld

Közlekedik a család Csongrád – Csanád megyében

A közlekedési ismeretek elmélyítése és a személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében 2020. október 3-án 09.00 órától 15.00 óráig a Napfény Park Bevásárlóközpont parkolójában (6729 Szeged, Szabadkai út 7.) szervezik meg a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt.

A vetélkedőre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A rendezvényen a családok tesztlapot töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral.

A dobogósok értékes vásárlási utalványokat nyerhetnek, továbbá a legeredményesebb család Csongrád-Csanád megyét képviseli a verseny országos döntőjén, melyet az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai iránymutatásával a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervez, 2020. október 17-18. között. Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Scala személygépkocsi.

A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő ebben az évben is iskolai pályázattal egészül ki, miszerint a rendezvény keretén belül nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebben szereplő iskolákat is díjazza az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

Azok az oktatási intézmények, amelynek képviseletében a legtöbb család vesz részt a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő idei területi versenyén értékes tan- és sportszer díjazásban részesülnek.

A rendezvény különlegessége, hogy a Magyar Vöröskereszt véradást szervez a helyszínen. A véradók között a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága értékes nyereményeket sorsol ki.

További információ a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon, a 62/562-400-es telefonszámon vagy a kozlo.csongradmrfk@csongrad.police.hu címen kérhető.

Forrás: kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elfogadták a 2022-es költségvetést

cs3_admin

Egy nap alatt elfogyott az első keret, ezért a teljes összegre megnyitják a pályázatot az elektromos autó vásárlásához

cs3_admin

Elindult a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése

cs3_admin

Július 5-től lehet fákat igényelni a Településfásítási program második ütemében

cs3_admin

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon

cs3_admin

Az új áramelszámolással is érdemes napelemes rendszert telepíteni a szakértő szerint

cs3_admin

Érkezik az év első tartós hőhulláma

cs3_admin

Személyautó ütközött vonattal Tiszaföldvárnál, a sofőrt mentőhelikopter szállította el

cs3_admin

Négy autó ütközött, többen megsérültek Martfűnél

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább