Belföld

Közlekedik a család Csongrád – Csanád megyében

A közlekedési ismeretek elmélyítése és a személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében 2020. október 3-án 09.00 órától 15.00 óráig a Napfény Park Bevásárlóközpont parkolójában (6729 Szeged, Szabadkai út 7.) szervezik meg a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt.

A vetélkedőre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A rendezvényen a családok tesztlapot töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral.

A dobogósok értékes vásárlási utalványokat nyerhetnek, továbbá a legeredményesebb család Csongrád-Csanád megyét képviseli a verseny országos döntőjén, melyet az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai iránymutatásával a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervez, 2020. október 17-18. között. Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Scala személygépkocsi.

A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő ebben az évben is iskolai pályázattal egészül ki, miszerint a rendezvény keretén belül nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebben szereplő iskolákat is díjazza az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

Azok az oktatási intézmények, amelynek képviseletében a legtöbb család vesz részt a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő idei területi versenyén értékes tan- és sportszer díjazásban részesülnek.

A rendezvény különlegessége, hogy a Magyar Vöröskereszt véradást szervez a helyszínen. A véradók között a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága értékes nyereményeket sorsol ki.

További információ a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon, a 62/562-400-es telefonszámon vagy a kozlo.csongradmrfk@csongrad.police.hu címen kérhető.

Forrás: kistelekjaras.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Személyautó ütközött kamionnak Mezőberénynél

cs3_admin

Aszályhelyzetet hirdetett az agrárminiszter

cs3_admin

Hold körüli halojelenséget fotóztak Magyarországon

cs3_admin

Szigorították a hatósági házi karantén megsértésének bírságolását

cs3_admin

Személyautó és búzát szállító kamion ütközött Kecskemét mellett

cs3_admin

Négyszáznál is több határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Kevés az esély arra, hogy ma élvezhetjük a napsütést

cs3_admin

Halálos baleset az 54-es főúton

cs3_admin

Jellemzően borús lesz az idő október utolsó hetében

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább