Belföld

Közlekedik a család Csongrád – Csanád megyében

A közlekedési ismeretek elmélyítése és a személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében 2020. október 3-án 09.00 órától 15.00 óráig a Napfény Park Bevásárlóközpont parkolójában (6729 Szeged, Szabadkai út 7.) szervezik meg a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt.

A vetélkedőre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A rendezvényen a családok tesztlapot töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral.

A dobogósok értékes vásárlási utalványokat nyerhetnek, továbbá a legeredményesebb család Csongrád-Csanád megyét képviseli a verseny országos döntőjén, melyet az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai iránymutatásával a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervez, 2020. október 17-18. között. Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Scala személygépkocsi.

A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő ebben az évben is iskolai pályázattal egészül ki, miszerint a rendezvény keretén belül nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebben szereplő iskolákat is díjazza az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

Azok az oktatási intézmények, amelynek képviseletében a legtöbb család vesz részt a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő idei területi versenyén értékes tan- és sportszer díjazásban részesülnek.

A rendezvény különlegessége, hogy a Magyar Vöröskereszt véradást szervez a helyszínen. A véradók között a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága értékes nyereményeket sorsol ki.

További információ a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon, a 62/562-400-es telefonszámon vagy a kozlo.csongradmrfk@csongrad.police.hu címen kérhető.

Forrás: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: a kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát

Szabó Viktor

KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

Szabó Viktor

Menczer Tamás: a dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor