Vélemény

Bencsik András: Készüljetek! Elkezdődött

„Messzire ért a korábbi kezdőponttól Orbán Viktor, hiszen emlékszünk még, milyen hatalmas vihart kavart, amikor kijelentette, a nem liberális – az ő szavaival: illiberális – demokráciák gazdasági értelemben rendkívül sikeresek, és ezt nem lehet nem észrevenni. Ez az óvatos jelzése annak, hogy a liberális demokráciákon kívül is van élet, hatalmas, máig le nem csillapodó vihart kavart. Ehhez képest most sokkal messzebb ért, kijelentvén, hogy a kor fő ellentmondása a liberális és a konzervatív felfogás között feszül, mi több, ez az ellentmondás immár elviselhetetlennek látszik.

Az önmagát egyedül üdvözítőnek tartó, ezért önmagának mindent megengedő, akár a történelmi bűnöktől terhelt baloldallal is gond nélkül szövetkező, a másféle véleményt elítélő és kirekesztő, hegemonista céljait nem is tagadó, a történelmi örökségeket elvető, az univerzális értékeket tagadó, a népességcserével lebonyolított népirtást természetes folyamatnak tekintő liberalizmus Orbán Viktor szerint ma már élet-halál harcot vív a konzervatív elveket valló kereszténydemokráciával.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Dopeman: Hallgass a Fideszre!

cs3_admin

Kovács István: A konzervatív közösség ereje nagyobb, mint gondolnánk

tk_arpad

Deák Dániel: Fidesz-győzelem Borsodban: már a főpróbán elbukott az ellenzéki összefogás

cs3_admin

Bagdy Emőke: A gyereket is toleranciára kell nevelni, viszont ezt nem óvodáskorban kell megtenni

cs3_admin

Galló Béla: Jön a Főnök

cs3_admin

Hámori Tamás: Metamorfózis

cs3_admin

Deák-Sárosi László: Azonnali rendszerváltásra van szükség a filmművészetben!

cs3_admin

Kovács Zoltán: Komolyan aggódom a német sajtószabadságért!

cs3_admin

Molnár Tamás: Tömeges fertőzés teperte le a csapatot

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább