Csongrád Szentes

Visszaállítja az eredeti menetrendet a Szentes–Kiskunfélegyháza vonalon a MÁV

A minisztérium és a vasúttársaságok felülvizsgálták a regionális vonalakon június 6-tól bevezetett, ideiglenes járványügyi menetrendeket. A MÁV és a GYSEV október elsejével tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, a pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják majd az utasokat, és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is. Tíz másik viszonylaton már augusztus 1-jétől visszatértek a szolgáltatók az alapmenetrendhez.

A járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a vasúti belföldi utasforgalom március és május között kevesebb mint harmada volt a tavalyi év azonos időszaka teljesítményének. A regionális járatok többségének átlagos utasszáma még a tíz főt sem érte, ezért június 6-tól ideiglenes járványügyi menetrendet vezettek be a regionális vonalakon, pótlóbuszokat állítottak forgalomba. A minisztérium és a vasúttársaságok folyamatosan figyelemmel kísérték a megmaradt vonatok és a pótlóbuszok utasforgalmát. Az eredeti menetrendeket a június óta gyűjtött tapasztalatok alapján, a közlekedési szolgáltatók kezdeményezéseit figyelembe véve, a szaktárcával való egyeztetést követően állítják vissza.

A MÁV a Siófok–Tab, a Vámosgyörk–Gyöngyös, a Záhony–Mátészalka, a Nyíregyháza–Vásárosnamény, a Vésztő–Szeghalom–Gyoma, a Püspökladány–Szeghalom–Kötegyán, a Szentes–Hódmezővásárhely, a Lakitelek–Kiskunfélegyháza, az Orosháza–Szentes–Kiskunfélegyháza, a GYSEV pedig a Csorna–Hegyeshalom vonalakon, vonalszakaszokon tér vissza a korábbi menetrendi kínálathoz. Október elsejétől ismét naponta 2-11 pár vonat fog közlekedni az említett vonalakon.

A részletes menetrendeket a MÁV (www.mavcsoport.hu) és a GYSEV (www.gysev.hu) honlapján, valamint az állomási hirdetményeken teszik közzé.

Augusztus elsejétől a Zalaegerszeg–Bajánsenye–Őrihodos (Hodoš), Nagyatád–Somogyszob, Gyékényes–Barcs–Szentlőrinc, Vác–Nagyoroszi–Balassagyarmat, Balassagyarmat–Ipolytarnóc, Kál-Kápolna–Kisújszállás, Karcag–Tiszafüred, Debrecen–Tiszalök, Mezőtúr–Szarvas–Mezőhegyes, Kecskemét–Lakitelek–Szolnok vonalakon már az eredeti vasúti eljutást biztosító menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az ideiglenes járványügyi menetrendek 14 regionális viszonylatokon maradnak érvényben, a tárca és a szolgáltatók ezek esetében is változatlanul vizsgálja az utasforgalom alakulását.

A vonatokon és a buszokon mindenkinek kötelező az arc (száj és orr) eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel. Szeptember 15-től szigorúbb intézkedésekkel védik a szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a közösségi közlekedési szolgáltatók. Kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain.

Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság, fotó: Wikipedia



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mellbedobással erősítene a Demokratikus Koalíció Csongrád-Csanádban

Szabó Viktor

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor