Belföld

A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik vírustagadó tagjaitól

Doctor wearing facemask

Miután a Magyar Orvosi Kamara (MOK) két tagja is összeesküvés-elméleteket kezdett terjeszteni a koronavírussal kapcsolatban a szervezet úgy döntött, elhatárolódik tőlük.

A MOK-nak, mint szakmai testületnek a feladatai közé alapvetően nem tartozik az összeesküvés elméletek cáfolata, a szólásszabadságba pedig normális körülmények között mindenféle tudománytalan badarság terjesztése belefér – írják a közleményükben.

Mivel azonban Pócs Alfréd ortopéd sebész és Tamasi József tagok, illetve Gődény György kamarán kívüli gyógyszerész olyan állításokat tett, amelyek veszélyeztetik a védekezés hatékonyságát úgy döntöttek, megszólalnak az ügyben.

Pócs Alfréd ráadásul “tanait” nem magánemberként, hanem MOK tisztségviselőként hirdette, ami miatt az elnökség etikai bejelentést tesz. Pócs egyébként 5G elleni aktivista, valamint az “Orvosok a tisztánlátásért” Egyesület vezető tagja.

Tamási és Gődény a koronavírus okozta járványveszélyt a média és különböző kormányok, illetve egyéb “háttérhatalmak” okozta hisztériának állítják be, tagadják a távolságtartás és a maszkviselés tudományosan sokszorosan megalapozott fontosságát a vírus terjedésének lassításában, valamint általános oltásellenes attitűdöt is közvetítenek – írja a kamara.

Forrás: Napi.hu, Kiemelt Kép: Envato Elements

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Hétfőtől életbe lépnek a már bejelentett, új védelmi intézkedések

cs3_admin

Emmi: a baloldal ne riogasson, a magyar egészségügy felkészült!

cs3_admin

Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni

cs3_admin

Szombaton folytatódik az agrárcenzus

cs3_admin

Motoros csapódott utánfutónak Jakabszálláson

cs3_admin

“Transzformerek” az autópályán

cs3_admin

Átadták az új Duna-hidat Komárom és Révkomárom között

Endre Araczki

Árbevételi rekorddal zárta az elmúlt hetet a Szerencsejáték Zrt.

Endre Araczki

Kamion, kisteherautó és személygépkocsi ütközött Kecskemét mellett

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább