Belföld

A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik vírustagadó tagjaitól

Doctor wearing facemask

Miután a Magyar Orvosi Kamara (MOK) két tagja is összeesküvés-elméleteket kezdett terjeszteni a koronavírussal kapcsolatban a szervezet úgy döntött, elhatárolódik tőlük.

A MOK-nak, mint szakmai testületnek a feladatai közé alapvetően nem tartozik az összeesküvés elméletek cáfolata, a szólásszabadságba pedig normális körülmények között mindenféle tudománytalan badarság terjesztése belefér – írják a közleményükben.

Mivel azonban Pócs Alfréd ortopéd sebész és Tamasi József tagok, illetve Gődény György kamarán kívüli gyógyszerész olyan állításokat tett, amelyek veszélyeztetik a védekezés hatékonyságát úgy döntöttek, megszólalnak az ügyben.

Pócs Alfréd ráadásul “tanait” nem magánemberként, hanem MOK tisztségviselőként hirdette, ami miatt az elnökség etikai bejelentést tesz. Pócs egyébként 5G elleni aktivista, valamint az “Orvosok a tisztánlátásért” Egyesület vezető tagja.

Tamási és Gődény a koronavírus okozta járványveszélyt a média és különböző kormányok, illetve egyéb “háttérhatalmak” okozta hisztériának állítják be, tagadják a távolságtartás és a maszkviselés tudományosan sokszorosan megalapozott fontosságát a vírus terjedésének lassításában, valamint általános oltásellenes attitűdöt is közvetítenek – írja a kamara.

Forrás: Napi.hu, Kiemelt Kép: Envato Elements

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat

cs3_admin

Nagy István: a társadalom alapja az agrárium

cs3_admin

Megnyílt a Magyar falu program állatvédelmi pályázata

cs3_admin

Mától egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugatiban

cs3_admin

Orbán Viktor: a gyermekek szexuális neveléséről csak a szülő dönthet

cs3_admin

Szombattól hőségriasztás lép életbe

cs3_admin

Három embert a tűzoltók feszítővágó segítségével emeltek ki, amikor fának csapódott egy autó Hernádnál

cs3_admin

Szörnyethalt egy 17 éves lány a brutális balesetben

cs3_admin

Magyarország június 24-től visszaállítja belső schengeni határain a normális átjárást

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább