Belföld

Októberben jelennek meg a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai

Október 12-én nyílik meg civil szervezetek számára a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) összetett pályázatainak kerete, majd novemberben az egyszerűsített pályázatoké, így idén 7,7 milliárd forintra nyújthatnak be igényt a hazai civil szervezetek – közölte csütörtökön Zalaegerszegen a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

    Szalay-Bobrovniczky Vince a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ tájékoztató rendezvényén beszélt arról, hogy a NEA pályázati alapjának összege folyamatosan emelkedik. Az idei 7,7 milliárd után jövőre 9,3 milliárd forintot biztosít a civil szerveződések számára a kormány, ezen felül pedig 5 milliárd forintos pályázati kerettel falusi civil alapot is létrehoztak.
    A helyettes államtitkár kifejtette: a novembertől elnyerhető egyszerűsített pályázatok esetében 200 ezerről 300 ezerre módosult a maximálisan megkapható összeg. A falusi civil alapra pedig az ötezer lakosúnál kisebb települések szervezetei adhattak be pályázatot.
    Kiemelte, hogy Zalában arányaiban magas a civil szervezetek száma, ezzel együtt pedig az eredményes pályázatok mértéke is. A megyében csaknem 2200 civil szervezet tevékenykedik, és a mintegy 400 érvényes pályázat több mint 60 százaléka nyert el támogatást a NEA keretéből.
    Szalay-Bobrovniczky Vince hangsúlyozta: a civil szervezetek legfőbb szerepe a közösségépítés, az értékteremtés, ezekhez biztosít szolgáltatásokat az országosan működő civil hálózat. Közreműködésükkel a járványhelyzetben felkínált segítségként országos civil véradást szerveznek október 5. és 9. között.
    Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) egyebek mellett arról tett említést, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt Zalaegerszeg költségvetéséből idén várhatóan 2,3 milliárd forint hiányzik majd, az ezzel járó kényszerű intézkedések pedig a civil szervezetek támogatására is kiterjedtek. Arra bíztatta a szerveződéseket, hogy a NEA pályázati forrásaira jelentkezzenek, ezzel át lehet hidalni azt az egy-két éves időszakot, amíg a helyi támogatási rendszer visszaállhat az eredeti formájára.
    A rendezvény részeként Szalay-Bobrovniczky Vince és Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott közösen adta át az év zalai adományozójának járó elismerést Böller Ferenc egyéni vállalkozónak, akinek révén a megyében 50 család juthatott élelmiszerekből és háztartási cikkekből álló csomagokhoz. Rajta kívül öt vállalkozás vezetője és 15 civil szervezet kapott oklevelet a veszélyhelyzet alatti kiállásáért.

MTI

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Varga Mihály: elindult a GINAPP, a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazása

Endre Araczki

Müller Cecília: Minden szabály közül a legfontosabb, hogy használjuk a maszkot

Endre Araczki

Pályázatot írnak ki elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására

cs3_admin

A Nébih több mint 10 tonna húskészítményt vont ki a forgalomból Csongrád megyében

cs3_admin

Délután megkezdődik a csillagászati ősz

cs3_admin

Frissült a szén-monoxid-érzékelők listája

cs3_admin

Mindenki nyer fél évet a moratórium meghosszabbításával

cs3_admin

Huszonöt migránst tartóztattak fel az M5-ös autópályán Röszkénél

cs3_admin

Ebben az alföldi városban adtak át új vágóhidat

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább