Vélemény

Hámori Tamás: Úgy tűnik, tényleg van, aki csak azt hiszi el, amit saját maga érez

Úgy tűnik, tényleg van, aki csak azt hiszi el, amit saját maga érez. Vagy azt sem.
A szigorításokkal kapcsolatban naná, hogy megint megjelentek azok a csekély értelmű medvebocsok, akik szerint nincs is járvány, azt csak kitalálták. Sőt, csak Orbán hülyíti vele a népet!
Nem tudom, miniszterelnökünk tisztában van vele vajon, mekkora hatalma is van ezek szerint? Csak példaként, szegény franciák is miatta kell maszkot hordjanak még az utcán és amatőr sport közben is, a forma1 résztvevőivel együtt. Meg az uniós külügyérek is biztos csak miatta vettek maszkot. Hát persze.
Komolyra fordítva, mert lassan egymillió ember halálán nem viccelődünk.
Amikor egy kormány intézkedéseket hoz, mindig egyensúlyoznia kell. Ez olyan, mint amikor egy beteget kezelnek. Nem célszerű olyan gyógymódot választani, ami azt a betegséget megszünteti, csak belehal a páciens.
A teljes leállás tényleg csak legvégső eszköz lehet. Ugyanis kevés ország van, amely ezt még egyszer kibírná totális gazdasági összeomlás nélkül. Akkor pedig pont az következik be, amit írtam.
Tehát meg kell tenni mindent, hogy minél kisebb kockázattal, veszteséggel kelljen számolni. Külföldre utazni az emberek döntő többségének nem létszükség. A rendezvények megtartása sem feltétel nélkül az, nyilván mérlegelni kell. Ugyanis nem csak szórakoztatásról szól, adott esetben akár több száz, több ezer ember munkahelyéről is.
A maszk -szabályos- hordása viszont mindenki számára megoldható. (VAN asztmás ismerősöm. Ő is hordja.) És, tisztelettel kérek minden önjelölt szakértőt, mielőtt megkérdőjelezi a pécsi, budapesti, párizsi, meg a többi orvosegyetem professzorainak véleményét, először tegye le az asztalra ugyanazt a tudományos munkát, képzettséget! Az, hogy olvasott a neten valamit, nem ér.
Addig pedig tessék szépen hordani a maszkot! Akkor is, ha más netán nem teszi.
Szép és vírusmentes hétvégét mindenkinek!

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog

cs3_admin

Hámori Tamás: Micsoda különbség!

cs3_admin

Szlávik János: Nem hiszek abban, hogy a vírus gyengébb lenne

cs3_admin

Varga Mihály: A kormány legfontosabb feladata az, hogy gazdaságilag garantálja az ország működőképességét

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: Tőmondatok

cs3_admin

Gregor Bernadett: Értünk senki nem vonult az utcára. Értünk senki nem tüntetett.

cs3_admin

Tibi Atya: A tüntető színészek 5 arcpirító hazugsága

cs3_admin

Jocó bácsi világa: “minden iskolának van egy járványügyi szabályzata”

cs3_admin

Dömötör Csaba: Az elvek elfogytak, csak a hataloméhség maradt

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább