Vélemény

Hámori Tamás: Úgy tűnik, tényleg van, aki csak azt hiszi el, amit saját maga érez

Úgy tűnik, tényleg van, aki csak azt hiszi el, amit saját maga érez. Vagy azt sem.
A szigorításokkal kapcsolatban naná, hogy megint megjelentek azok a csekély értelmű medvebocsok, akik szerint nincs is járvány, azt csak kitalálták. Sőt, csak Orbán hülyíti vele a népet!
Nem tudom, miniszterelnökünk tisztában van vele vajon, mekkora hatalma is van ezek szerint? Csak példaként, szegény franciák is miatta kell maszkot hordjanak még az utcán és amatőr sport közben is, a forma1 résztvevőivel együtt. Meg az uniós külügyérek is biztos csak miatta vettek maszkot. Hát persze.
Komolyra fordítva, mert lassan egymillió ember halálán nem viccelődünk.
Amikor egy kormány intézkedéseket hoz, mindig egyensúlyoznia kell. Ez olyan, mint amikor egy beteget kezelnek. Nem célszerű olyan gyógymódot választani, ami azt a betegséget megszünteti, csak belehal a páciens.
A teljes leállás tényleg csak legvégső eszköz lehet. Ugyanis kevés ország van, amely ezt még egyszer kibírná totális gazdasági összeomlás nélkül. Akkor pedig pont az következik be, amit írtam.
Tehát meg kell tenni mindent, hogy minél kisebb kockázattal, veszteséggel kelljen számolni. Külföldre utazni az emberek döntő többségének nem létszükség. A rendezvények megtartása sem feltétel nélkül az, nyilván mérlegelni kell. Ugyanis nem csak szórakoztatásról szól, adott esetben akár több száz, több ezer ember munkahelyéről is.
A maszk -szabályos- hordása viszont mindenki számára megoldható. (VAN asztmás ismerősöm. Ő is hordja.) És, tisztelettel kérek minden önjelölt szakértőt, mielőtt megkérdőjelezi a pécsi, budapesti, párizsi, meg a többi orvosegyetem professzorainak véleményét, először tegye le az asztalra ugyanazt a tudományos munkát, képzettséget! Az, hogy olvasott a neten valamit, nem ér.
Addig pedig tessék szépen hordani a maszkot! Akkor is, ha más netán nem teszi.
Szép és vírusmentes hétvégét mindenkinek!

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hámori Tamás: No kérem!

cs3_admin

Sargentini jelentés 7.

cs3_admin

Moderari: Katonák vagy civilek?

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: tele van velem a világháló

cs3_admin

Moderari: Mennyi pénzért?

cs3_admin

Moderari: Ezek tudják!

cs3_admin

Moderari: Hogyan gyűlölünk mi magyarok?

cs3_admin

Sargentini 6.

cs3_admin

Sargentini jelentés 5.

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább