Belföld

Összetartozás Emlékhelye – Keresse meg települését az emlékművön!

Az Országház közvetlen közelében, az Alkotmány utca Kossuth térbe torkolló szakaszán található Az Összetartozás Emlékhelye, melyet bár Trianon 100. évfordulóján terveztek felavatni, végül csak augusztus 20-án, a Szent István-napi ünnepség keretében került rá sor. A talajszint alatt kialakított Emlékhely sétányának két oldalfalára a történelmi Magyarország 12.485 településnevét vésték, amelyek a Magyar Szent Korona országainak 1913-as helységnévtárában szerepelnek.

Az Összetartozás Emlékhelyének honlapján egyszerű településnév keresővel lelhetünk rá a számunkra kedves települések nevére és azok elhelyezésére az emlékművön.

A honlap “Településnév kereső” menüpontjának kiválasztása után írja be a megtalálni kívánt nevet a keresőablakba! Az ablak jobb szélén látható nagyító ikonra – vagy a legördülő listában a névre – kattintva két kép jelenik meg: A felső képen az a fal látható, ahol a nevet találja. A piros keret a név közvetlen környezetét jelöli. Az alsó kép a fent megjelölt falrészlet nagyított változata, piros keretben a keresett településnév.

Forrás: korkep.sk

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Nyugodt, meleg időben bízhatunk

cs3_admin

Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog

cs3_admin

Megkezdi őszi ülésszakát a parlament

cs3_admin

A Fidesz jelöltje nyerte az izsáki időközi polgármester-választást

cs3_admin

A jövő hét második felében fordul ősziesebbre az időjárás

cs3_admin

Válasszuk a hazait, ezzel magyar munkahelyeket támogatunk és védjük a környezetet

cs3_admin

Ingyenesen bejárható a történelmi Magyarország is a hétvégén

cs3_admin

Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

cs3_admin

Célegyenesben a családi gazdasági rendszer átfogó reformja

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább