Site icon Cs3.hu

Mit főzzek ma? – Ratatouille

Megosztjuk veletek az egyik kedvenc zöldséges receptünket, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg padlizsán

25 dkg cukkini

25 dkg paradicsom

25 dkg fehér paprika  

4 nagy fej vörös hagyma

Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint ( chili, erős pista)

4 evőkanál sertés zsír

petrezselyemzöld

Elkészítés: 

A paradicsomot, cukkinit, a padlizsánt és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk. Majd karikára vágjuk. A paradicsomot karikára vágjuk. A hagymát meghámozás után apróra vágjuk. Ezután kezdjük elkészíteni a következők szerint. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Ezután rátesszük a szeletelésből megmaradt paprikát, cukkinit, padlizsánt és pár perc múlva a paradicsomot is. Majd fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikával.  25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként karikára vágott sültburgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam petrezselyemzölddel. 

Tálalás:  

A paradicsomot, cukkinit, padlizsánt és hagymát megmossuk, majd karikára vágjuk és roston megsütjük úgy, hogy ne essen össze. Majd rétegezem egy fogpiszkálóra a zöldség karikákat. Ezután előveszek tányérokat és tálalok a következők szerint. A tányérra először ragut teszek, majd a felszúrt zöldségeket a képen látható módon. 

Jó étvágyat. 

Forrás: Newgourmetchef

Exit mobile version