Megosztjuk veletek az egyik kedvenc zöldséges receptünket, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg padlizsán
25 dkg cukkini
25 dkg paradicsom
25 dkg fehér paprika
4 nagy fej vörös hagyma
Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint ( chili, erős pista)
4 evőkanál sertés zsír
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A paradicsomot, cukkinit, a padlizsánt és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk. Majd karikára vágjuk. A paradicsomot karikára vágjuk. A hagymát meghámozás után apróra vágjuk. Ezután kezdjük elkészíteni a következők szerint. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Ezután rátesszük a szeletelésből megmaradt paprikát, cukkinit, padlizsánt és pár perc múlva a paradicsomot is. Majd fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikával. 25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként karikára vágott sültburgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam petrezselyemzölddel.
Tálalás:
A paradicsomot, cukkinit, padlizsánt és hagymát megmossuk, majd karikára vágjuk és roston megsütjük úgy, hogy ne essen össze. Majd rétegezem egy fogpiszkálóra a zöldség karikákat. Ezután előveszek tányérokat és tálalok a következők szerint. A tányérra először ragut teszek, majd a felszúrt zöldségeket a képen látható módon.
Jó étvágyat.
Forrás: Newgourmetchef