Vélemény

Kovács András: Miért gyűlöli a baloldali ellenzék a vidéki embereket?

Hetek óta tűnődöm azon, hogy a baloldali ellenzéki pártok prominensei, vagy éppen háttérben lévő emberei, miért tesznek dehonesztáló megjegyzéseket a vidéki emberekre, és vajon ebből milyen politikai hasznot remélnek. Nem egyszerű erre a kérdésre válaszolni, de a baloldal vidékellenes kijelentései mögött valós ideológia húzódik, még akkor is, ha ezt nehéz is felfedni.

Az egyik legfőbb ok, hogy mára mind a világban, mind Magyarországon a baloldal nagyrészt visszaszorult a nagyvárosok világába, és mindez olyan hatást gyakorol ezen pártokra, hogy elég ha az ott lévő szavazók kívánalmainak megfelelnek. Ezek a nagyvárosi rétegek sok esetben magukhoz asszimilálták ezeket a pártokat. A nagyvárosokban élők azonban sok esetben teljesen más problémákkal találkoznak mint a vidéken élő, sokan szinte egy teljesen más világban is élnek. Ráadásul Nyugat-Európában és Észak-Amerikában a bevándorlók is a nagyvárosokban tömörülnek. Mindennek a hatása meglátszik a baloldali pártokon is. Ezen politikai erők számára mindennél fontosabb annak képviselete, hogy a nagyvárosi ember jól éljen, és ráadásul úgy éljen jól, hogy ebbe beleférjenek azok a tanulatlan tömegek is, akik sok esetben bevándorlóként érkeztek az adott országba. Pontosan ez a társadalmi helyzet, és ebből származó politikai lépések tolták el a baloldali erőket abba az irányba, hogy a vidékiek érdekét nem érdemes képviselni.

Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a vidéken és kisvárosokban élők jóval kevésbé vevők a különféle baloldali utópikus ideológiákra. Nem hisznek abban, hogy munka nélkül lehet komoly eredményt elérni, nem hiszik el, hogy az illegális bevándorlók tömegei pár év alatt integrálhatóak egy teljesen más társadalomba, valamint abban sem hisznek, hogy multikulturális társadalom sikeresebb lehet, mint egy nem multikulturális társadalom. Pontosan ezek azok a törésvonalak, amik szép lassan Magyarországot is keresztül fogják metszeni, sőt lehet már most is ezek a legmeghatározóbb kérdések hasonlóan sok nyugati országhoz.

A magyar baloldal egyelőre azt a stratégiát választotta, hogy mélyen lenézi, és egyben alaposan megcímkézi azokat a választókat, akik nem hisznek a multikulturális társadalom sikerében. Ez a stratégia azonban nagyon könnyen visszaüthet a 2022-es országgyűlési választáson, mert azzal biztosan nem lehet szavazatokat szerezni, ha valaki a meghódítandó célcsoportot folyamatosan gyalázza és sértegeti. Jól látszik, hogy a hazai baloldali ellenzéknek arra van esélye, hogy az általa vallott bevándorláspárti és utópikus nézetek mentén Budapesten és néhány nagyvárosban nyerjen, de ez kevés a parlamenti többség megszerzéséhez. A következő évek nagy kérdése, hogy lesz-e a hazai baloldali ellenzékben képesség arra, hogy ne a nyugat-európai nézetek importálja Magyarországra, hanem mindezeken túllépve megpróbálja képviselni azokat a szavazókat, akiket most mélységesen lenéz.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Bencsik András: Készüljetek! Elkezdődött

tk_arpad

Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog

cs3_admin

Hámori Tamás: Micsoda különbség!

cs3_admin

Szlávik János: Nem hiszek abban, hogy a vírus gyengébb lenne

cs3_admin

Varga Mihály: A kormány legfontosabb feladata az, hogy gazdaságilag garantálja az ország működőképességét

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: Tőmondatok

cs3_admin

Gregor Bernadett: Értünk senki nem vonult az utcára. Értünk senki nem tüntetett.

cs3_admin

Tibi Atya: A tüntető színészek 5 arcpirító hazugsága

cs3_admin

Jocó bácsi világa: “minden iskolának van egy járványügyi szabályzata”

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább