Site icon Cs3.hu

Mit főzzek ma? – Csirkefalatok joghurtos bundában

Sokszor dilemma a családban, hogy mi legyen otthon az ebéd vagy a vacsora? Megpróbálunk tippet adni, hátha egy gonddal kevesebb lesz!

A recept 2 adagra (forrás: gourmetchef.blog.hu):

40 dkg csirkemell filé   

1,2 dl joghurt

3 evőkanál liszt

2 gerezd fokhagyma

só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint

5 dl étolaj

2 db tojás 

A körethez:

3 dl víz

12 dkg rizs

Elkészítés:

A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A lisztet, a joghurtot,a tojásokat, a fokhagymát, és a fűszereket csomómentesre összekeverem. Amikor megvan akkor ebbe a masszába rakom a húscsíkokat és átkeverem.  Majd hűtőbe 1,5-2 órát állni hagyom. Amikor enni szeretnénk akkor az olajat felforrósítjuk és a masszában állt húsokat megsütöm. Akkor lesz kész amikor szép aranybarna színűre sült, mind két oldala.

Elkészítési ideje: pácolás minimum 1,5 óra és a sütés forró olajban 5-15 perc.

A rizst a szokásos módon, dupla mennyiségű vízzel főzzük meg.

Megjegyzés:

Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én a képen láthatóan rizzsel tálaltam. Viszont csak mártogatósként valamilyen szósszal, mártással is adható. Én tartármártást csináltam hozzá. Amikor enni szeretném akkor az olajat felforrósítjuk és a masszában állt húsokat megsütöm. Akkor lesz kész amikor szép aranybarna színűre sült, mind két oldala.

Exit mobile version