Sokszor dilemma a családban, hogy mi legyen otthon az ebéd vagy a vacsora? Megpróbálunk tippet adni, hátha egy gonddal kevesebb lesz!
A recept 2 adagra (forrás: gourmetchef.blog.hu):
40 dkg csirkemell filé
1,2 dl joghurt
3 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint
5 dl étolaj
2 db tojás
A körethez:
3 dl víz
12 dkg rizs
Elkészítés:
A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A lisztet, a joghurtot,a tojásokat, a fokhagymát, és a fűszereket csomómentesre összekeverem. Amikor megvan akkor ebbe a masszába rakom a húscsíkokat és átkeverem. Majd hűtőbe 1,5-2 órát állni hagyom. Amikor enni szeretnénk akkor az olajat felforrósítjuk és a masszában állt húsokat megsütöm. Akkor lesz kész amikor szép aranybarna színűre sült, mind két oldala.
Elkészítési ideje: pácolás minimum 1,5 óra és a sütés forró olajban 5-15 perc.
A rizst a szokásos módon, dupla mennyiségű vízzel főzzük meg.
Megjegyzés:
Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én a képen láthatóan rizzsel tálaltam. Viszont csak mártogatósként valamilyen szósszal, mártással is adható. Én tartármártást csináltam hozzá. Amikor enni szeretném akkor az olajat felforrósítjuk és a masszában állt húsokat megsütöm. Akkor lesz kész amikor szép aranybarna színűre sült, mind két oldala.