Sokszor állandó dilemma a családban, hogy mi legyen otthon az ebéd vagy a vacsora? Megpróbálunk tippet adni, hátha egy gonddal kevesebb lesz!
Lecsós csirkemell (forrás: gourmetchef.blog.hu)
Recept 2 adagra:
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
30 dkg kaliforniai paprika és vagy tv paprika
20 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál olívaolaj
só- bors ízlés szerint
10 dkg Rizs
Elkészítés:
Lecsó:
A hozzávalókat felkockázzuk. Először egy serpenyőben hevítjük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és fűszereket és puhára pirítjuk. Mikor a zöldségek megpuhultak és elkészült a ragu, rizzsel tálalom.
A rizs és a csirkemell elkészítése:
A rizst feltesszük főni 200 ml vízben pici sóval s puhára főzzük. Egy nyeles serpenyőben a csirkemell szeleteket kevés olajon elősütjük, majd 4-5 evőkanál víz hozzáadásával pároljuk fedővel. Amikor majdnem kész, akkor még 2-3 percig fedő nélkül, hogy szép pirosra sütjük.
- Hirdetés -