Belföld Gasztro

Mit főzzek ma? – Lecsós csirkemell

Sokszor állandó dilemma a családban, hogy mi legyen otthon az ebéd vagy a vacsora? Megpróbálunk tippet adni, hátha egy gonddal kevesebb lesz!

Lecsós csirkemell (forrás: gourmetchef.blog.hu)

Recept 2 adagra:

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

30 dkg kaliforniai paprika és vagy tv paprika

20 dkg paradicsom 

10 dkg vöröshagyma

2 evőkanál paradicsompüré

2 evőkanál olívaolaj 

só- bors ízlés szerint

10 dkg Rizs

Elkészítés:

Lecsó:

A hozzávalókat felkockázzuk. Először egy serpenyőben hevítjük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és fűszereket és puhára pirítjuk. Mikor a zöldségek megpuhultak és elkészült a ragu, rizzsel tálalom.

A rizs és a csirkemell elkészítése:

A rizst feltesszük főni 200 ml vízben pici sóval s puhára főzzük. Egy nyeles serpenyőben a csirkemell szeleteket kevés olajon elősütjük, majd 4-5 evőkanál víz hozzáadásával pároljuk fedővel. Amikor majdnem kész, akkor még 2-3 percig fedő nélkül, hogy szép pirosra sütjük.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hiába az országjárás, a nyáron tovább apadt a Tisza

cs3_szerk2

Kiszivárgott a Tisza brutális megszorítási terve: 7 és 18 százalékpontos szja-emelés jöhet, de az adókedvezményeket is felülvizsgálnák

cs3_szerk2

Gulyás Gergely: november 30-ig meghosszabbítják az árrésstopot

cs3_szerk2

Magyarország a világ legeredményesebb kajak-kenu nemzete 2025-ben Milánóban, a világbajnokságon

cs3_szerk2

Takács Péter: tovább javult az egészségügyi hozzáférés aránya Magyarországon az Eurostat szerint

cs3_szerk2

Vargáék szerint nincs mit ünnepelni augusztus 20-án

cs3_szerk2

Szent István királyra emlékezve ünnepli születésnapját a keresztény Magyarország

cs3_szerk2

Kapu Tibor hazatért Magyarországra

cs3_szerk2

Napos, meleg idővel kezdődik a hét, majd eső és többfokos lehűlés érkezik

cs3_szerk2