Tech

Robot rögzítheti az optikai kábelt az áramszolgáltató vezetékeihez

A Facebook Connectivity nevű technológiai cég egy olyan robotot fejlesztett ki, amely az áramvezetékekre automatikusan felerősíti az optikai kábelt.

A megoldás lehetővé teszi, hogy egyre több régióban lehessen az embereket széles sávú internetelérésekkel ellátni. A módszer a fejlesztők szerint ötször olcsóbb a légvezetékek klasszikus telepítésénél.

A gép hasonlóképpen működik, mint egy kábelvasút. Az optikai kábel az automata közepén található és a berendezést egy kamerával is felszerelték, hogy lássa az útjába eső akadályokat. Az optikai kábelt egy különleges borítás védi az esetleges elektromos feszültséggel szemben. Egy 1 kilométer hosszú szakasz súlya mindössze körülbelül 12 kilogramm. A fejlesztőcsapat becslései alapján mindegyik robot naponta körülbelül 1,5-2 kilométer hosszú optikai kábelt tud rögzíteni az áramvezetékre.

Karthik Yogeeswaran vezető fejlesztő elmondta, hogy a gép megalkotásának ötlete akkor jött, amikor átutazott Afrikán. A kontinensen az áramvezeték-infrastruktúra sokkal jobban ki van építve, mint az optikai kábelhálózat. A rendszer kis súlyú és költséghatékony, az alkalmazásának méterenkénti költsége mindössze 2-3 dollárt tesz ki.

Forrás: Facebook

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Androidon használ Firefoxot? Mielőbb frissítsen a 79-es verzióra!

cs3_admin

Fenyegetőzik a Facebook, hogy lekapcsolja Európát szolgáltatásairól

cs3_admin

Videojátékosok figyelem: súlyos adatszivárgás történhetett az Activisionnél, azonnali jelszócsere javasolt!

cs3_admin

Szerdán végre kiderülhet a PlayStation 5 ára

Endre Araczki

Egy héten belül jön a kereszt formájú mobil

Endre Araczki

Kijelző mögé rejtett szelfikamerával érkezik a ZTE okostelefonja

cs3_admin

Elképesztően sokat költenek az emberek mobilos játékokra

Endre Araczki

Elon Musk bemutatta a cyberpunk malacot, amelynek számítógép van az agyában

Endre Araczki

Óriási iPhone-vásárlási hullám jöhet ősszel

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább