Csongrád

Lords of the Organ IV. – Rákász Gergely Csongrádon

Bach, Circus, Beethoven sorozat – Rákász Gergely idén is koncertet ad a csongrádi Nagyboldogasszony Templomban. A 2020. július 19-ei koncerten Lords of the Organ sorozat IV. részét élvezhetik a zenekedvelő vendégek.

Időpont: 2020. július 19. (vasárnap) 20:00

“Mindenekelőtt, nagyon boldog vagyok amiért a Lords of the Organ sorozatot szereti a közönség. Minden évben lényegesen többen hallgatják, és ez azt üzeni, hogy sikerülhet a magas művészetet olyan körítéssel tálalni, hogy azt a mai kor mindig rohanó embere is a tányérjára vegye. Nem könnyű feladat, mert a klasszikus művekből egy hangot sem veszünk el, nem butítjuk őket közérthetővé, de a látványkoncertekkel, a zenei idegenvezetéssel és az izgalmas műsorválasztással, azt érjük el, hogy a műfaj ne csupán egy maroknyi hardcore komolyzene rajongó kiváltsága legyen. Mégiscsak más az a világ, amelyben tömegek választják a klasszikus művészetet kikapcsolódásként, ez pedig csak úgy érhető el, ha az előadás és a művész is korszerű, és nem egy elefántcsonttorony bezárt múzeumának poros hátsó polcáról szeretne kapcsolatot teremteni 2020 feltöltődni vágyó hallgatóival.

Nagy zenei, művészi és lelki távolságokat járunk be a hangversenyeken. Julius Fučík – Gladiátorok bevonulása a Circus Maximusba és az orgonajáték gyökereihez visz vissza bennünket, hiszen a hangszer őse már a római birodalomban szólt. Lefébure-Wély zenéje híd a cirkusz és Párizs, az igényes szórakozás otthona között. César Franck – Prelúdium, fúga és variációi az emberi lélek és a szerelem mélységeit kutatják, az este koronája pedig a 100 éves Trianoni évforduló kapcsán a 250 éve született Beethoven Sors szimfóniájának nyitó tétele amely arra keresi a választ, hogy vajon változtathatunk-e a sorsunkon. Könnyed szórakozástól jutunk el a monumentalitásig, és az érzelmi spektrum két végletének beutazása igazi feltöltő, katartikus élmény.”

– Rákász Gergely –

Az eseményről bővebben:

https://www.facebook.com/events/550521302226472/



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Szabó Viktor

Hivatalos: Gyovai Zsolt a Fidesz-KDNP csongrádi polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Kigyulladt egy nyaraló nádteteje Csongrád külterületén

Szabó Viktor

Vadászgépek érkeznek Szentes és Csongrád fölé

Szabó Viktor

Csongrádra is fáj a foga Gyurcsány elvtelen emberének

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor