Szentes

Új alegységgel bővült a szentesi műszaki ezred

Július elsejével új alegység kezdte meg működését az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred alárendeltségében. A Műszaki Támogató Zászlóalj rendeltetése és létrejötte kapcsán az alakulat parancsnoka tartott sajtótájékoztatót Szentesen, július 2-án – írta a honvedelem.hu

Antal László ezredes felidézte: a három évvel ezelőtt útjára indult Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program számos fejlesztési és modernizációs folyamatot eredményezett, amelyek egy jelentős része a szentesi alakulatot is érinti. „2018-ban megalakult a Műszaki Építő Század, majd 2019-ben csaknem ötven rendkívül hasznos, elsősorban útépítéshez használható kézi- és földmunkagép – például önjáró bozótírtók, úthenger, útprofilozó és lánctalpas buldózer – érkezett az ezredhez” – emlékeztetett a parancsnok, hozzátéve: a fejlődés folytatódik, hiszen július elsejével megalakult az ezred új alegysége, a Műszaki Támogató Zászlóalj, amely két helyőrségben települ. Szentesen működik a zászlóalj parancsnoksága és törzse, valamint a Műszaki Támogató Század, a Műszaki Mentő Szakasz és a Logisztikai Szakasz. A Műszaki Építő Század pedig Kaposváron, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájában kezdte meg munkáját.

Rendeltetését nézve a zászlóalj legfontosabb feladata a Magyar Honvédség infrastrukturális – azaz építési, bontási, felújítási – igényeinek biztosítása. A 320 katonából álló alegység feltöltése folyamatos, amely kapcsán Antal László ezredes kiemelte: a zászlóalj lehetőséget biztosít például azon álláskeresők részére is, akik az új koronavírus-járvány miatt veszítették el munkahelyüket. „A koronavírus okozta veszélyhelyzetben sok család létbiztonsága került veszélybe. A megszorítások enyhítésével és a veszélyhelyzet visszavonásával mi, katonák újra gőzerővel a kiképzésre és felkészítésre fókuszálunk. Mindemellett, a Magyar Honvédség Magyarország Kormányának gazdaságélénkítő intézkedéseivel összhangban, a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként új munkahelyek teremtését is segíti” – hangsúlyozta a parancsnok, hozzátéve, hogy július elsején vonult be a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonák első csoportja, akik hat hónapig a Magyar Honvédség kötelékében szolgálnak majd, ami alatt elvégzik az alapkiképzést és további felkészítéseken vesznek részt.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Úszótáborok indulnak Szentesen

Szabó Viktor

Kiváló eredményeket értek el a Horváth Mihály diákjai Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Mutatjuk a Mi Hazánk szentesi képviselőjelöltjeit!

Szabó Viktor

Összművészeti fesztivált rendeznek Szentesen

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Világcég járt a Zsoldosban

Szabó Viktor

Sport, egészség és rehabilitációs konferencia lesz Szentesen

Szabó Viktor