Szentes

Csónakból gyaloghíd

A „KD-84” könnyű deszantátkelő készlet telepítését és használatát gyakorolták a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái az alakulat vízi gyakorlóterén, a Tiszánál – számolt be a honvedelem.hu.

A szentesi műszaki ezred búvárbázisán szolgáló szakemberek többségénék ismerős feladatköröket tartogatott a tanfolyam, de vannak az alegységnél olyan katonák is, akik most találkoztak először a pontonhídra megszólalásig hasonlító eszközzel és a telepítés folyamatával. Az ismeretmegújító foglalkozáson a búvárbázis katonái előbb a teherautókról történő vízberakást gyakorolták, majd – láthatóan jól összeszokott csapatként –  pillanatok alatt sorba rendezték a KD-84-es készleteket alkotó csónakokat.

A rögzítést követően megtörtént a csónakmotorok felszerelése is, amellyel immár kormányozhatóvá vált a csónakok alkotta gyaloghíd.

Gazsi Tamás őrmester, műszaki felderítő búvár, egyben a tanfolyam vezetője elmondta a portálnak: a könnyű deszantátkelő készletekkel összesen nyolc méternyi folyószélesség hidalható át biztonságosan. Terhelését tekintve az összekapcsolt munkacsónakok méterenként kétszáz kilogrammnyi súlyt bírnak el. Akár tizenhat felhasználási módja is létezik, ezek közül a legjellemzőbb a gyaloghíd, valamint a búvárok számára kialakítható búvárkomp, amelynek fedélzetéről indíthatók és irányíthatók a merülések.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: országos HMG-s siker a Kazinczy-versenyen

Szabó Viktor

Baleset a szentesi elkerülőn! – Félpályás útzár van a helyszínen! 

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

Szentesen is megindult a választási kampány + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Minden új dolog csak akkor lehet igazán sikeres, ha minél több embernek a céljait szolgálja

Szabó Viktor

Úszótáborok indulnak Szentesen

Szabó Viktor