Szentes

Csónakból gyaloghíd

A „KD-84” könnyű deszantátkelő készlet telepítését és használatát gyakorolták a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái az alakulat vízi gyakorlóterén, a Tiszánál – számolt be a honvedelem.hu.

A szentesi műszaki ezred búvárbázisán szolgáló szakemberek többségénék ismerős feladatköröket tartogatott a tanfolyam, de vannak az alegységnél olyan katonák is, akik most találkoztak először a pontonhídra megszólalásig hasonlító eszközzel és a telepítés folyamatával. Az ismeretmegújító foglalkozáson a búvárbázis katonái előbb a teherautókról történő vízberakást gyakorolták, majd – láthatóan jól összeszokott csapatként –  pillanatok alatt sorba rendezték a KD-84-es készleteket alkotó csónakokat.

A rögzítést követően megtörtént a csónakmotorok felszerelése is, amellyel immár kormányozhatóvá vált a csónakok alkotta gyaloghíd.

Gazsi Tamás őrmester, műszaki felderítő búvár, egyben a tanfolyam vezetője elmondta a portálnak: a könnyű deszantátkelő készletekkel összesen nyolc méternyi folyószélesség hidalható át biztonságosan. Terhelését tekintve az összekapcsolt munkacsónakok méterenként kétszáz kilogrammnyi súlyt bírnak el. Akár tizenhat felhasználási módja is létezik, ezek közül a legjellemzőbb a gyaloghíd, valamint a búvárok számára kialakítható búvárkomp, amelynek fedélzetéről indíthatók és irányíthatók a merülések.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nagyobb hanghatás várható Szentes környékén

cs3_admin

Orosházi általános iskolában fertőtlenítenek a szentesi katonák

cs3_admin

Farkas Sándor: 1956 hősei kötelezettséget hagynak ránk

cs3_admin

Bemutatkozott Forgó Judit az OBI-ben, Szentesen

cs3_admin

Hárman sérültek meg, amikor egy autó árokba borult Szentesen a 45-ös főúton

cs3_admin

108 sertéssel borult fel egy kamion pótkocsija Szentesnél (képgalériával)

cs3_admin

Ketten sérültek meg, amikor egy autó árokba csapódott a reggeli ködben Szentes mellett, a 45-ös főúton

cs3_admin

A Szentesi Vízilabda Klubnál most az egészség az első

cs3_admin

Sátrakat telepítettek a gyulai kórház elé a szentesi katonák

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább