Szentes

Emlékeztek és segítettek

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat részéről Gémes László elnök, és a Platán Sport Egyesület részéről Bednár László a mai napon adta át a szentesi kórházban azt az összegyűlt 370.000,- Ft értékű támogatást, melyet egy sportesemény nevezési díjából folyt be.

Bednár László elmondta, hogy „Emlékezzünk és segítsünk!” címmel Trianon 100. évfordulójára kívántak megemlékezni egy sporteseménnyel Makón, de a járvány ezt a rendezvényt is elérte.

– Az évfordulót még a világjárvány sem árnyékolhatta be, ezért a lebonyolítást kicsit újraterveztük, és egy virtuális sportrendezvénybe csomagoltuk. A megtett távval megemlékezni, a befizetett nevezési díjból 500 Ft-tal pedig a „Dr. Bugyi István Kórházért” Alapítványt szerettük volna támogatni!

– Virtuális sportolásra hívtuk a sportoló kedvű lakosságot, amelyben a 100. évfordulóhoz 100 kilométernyi sporttevékenység teljesítését kértük. A 100 km-t egyben vagy több részletben, úszással, futással, kerékpározással (vagy vegyesen is) lehetett teljesíteni, a felkészültségnek megfelelően. A teljesített távokat egy szabadon választott aktivitást-mérő program (óra, telefon, stb.) fotójának megküldésével lehetett igazolni, a rendezvény kezdő időpontjától (2020. május 5. 00:00) a befejezéséig (2020. június 4. 23:59).

– Az aktivitás mérés-fotóknak tartalmaznia kellett: a sporttevékenység dátumát, a beállított sportágat (úszás/futás/kerékpározás), és a megtett távot. Természetesen a program által rögzített többi adatot (például: név, időeredmény, térkép) is be lehetett küldeni.
Az eseményre több mint 700-an neveztek, az ország teljes területéről összesen 254 településről (legtöbben Budapestről) , de a határon túlról, Vajdaságból, Erdélyből, Felvidékről illetve Nyugat-Európa számos országából (pl. Anglia, Németország, Svájc, Belgium, Franciaország) is jöttek nevezések.

Az összesítés számokban: 740 résztvevő, 80.150 km kerékpározás, 48.220 km futás, 200 km úszás

Összesen a résztvevők 128.570 Km-t teljesítettek!

Íme pár kiemelkedő teljesítmény:
– 15 év alatti Jónás Réka 329 km-t kerékpározott, Bencze Botond 106 km-t futott.
– 15-45 év között Stolár Petra 1202 km-t kerékpározott!, Szolyák Melinda, aki Európa futáson is aranyérmes volt 730! km-t futott, Kis Lehel 1430! km-t kerékpározott, Hadi Attila 682 Km-t futott.
– 45 év felett is káprázatos eredmények születtek, Benkő Tünde 689 km-t kerékpározott, dr. Karagics Judit orvosként a Medigames-en is aranyérmes volt (orvosi világsport-találkozó) 401 km-t futott. A 45 év feletti férfiaknál Papp Miklós Tibor 1157 km-t kerékpározott, Horváth Krisztián 439 km-t futott le és Jánosi György 101 km-t úszott.

Az összegyűjtött nevezési díjakból a „Dr. Bugyi István Kórházért” Alapítvány munkáját szerettük volna támogatni, akik az elmúlt években, illetve a koronavírus elleni védekezés időszakában is ki emelkedően fontos és nehéz munkát végeztek.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elkapták az Olvasó nő megrongálóját, aki lopott és drogozott is

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a jelenben élünk, de a jövőben gondolkodunk

Szabó Viktor

Táncház volt Szentesen, a Kossuth téren + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Könnyen JÖSZ, könnyen mész

Szabó Viktor

Oldalára borult egy kisbusz Szentes közelében, teljes útzár van!

Szabó Viktor

Vért adtak a Zsoldos diákjai, tanárai

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

A Boros is csatlakozott a PÉNZ7-Pénzügyi és vállalkozói témahéthez

Szabó Viktor