Nagymágocs

Közösségi erőből felújításra került a nagymágocsi Turul-szobor

Közösségi erőből felújításra került a nagymágocsi Turul-szobor -adta hírül Szebellédi Endre Nagymágocs polgármestere a Facebook oldalán.

A turul az isteni gondviselés és iránymutatás nemzeti jelképe. Az önálló magyar nemzeti identitás és a nemzeti összetartozás ősi jelképe. A turul a magyar eredetmondák mitologikus madara.

2015. évben került felállításra a Rákóczi utca Lapos területrészén található dombon a turul emlékmű. Ezt a területet a fiatalok és a kisgyerekek télen szülői felügyelettel szánkózásra használják, de az év több részén is kedvelt helyszín, elvégre a körbehatárolt, nagy terület lehetőséget ad a mozgásra. Ősszel itt kap helyet a lovasverseny is.

A fából készült nagymágocsi turul szobor len olajos kezelést kapott az évek során, de ennek hatására fekete elszíneződés keletkezett rajta.

Egy baráti társaság felvállalta, hogy renoválja az emlékművet. Így 2020. május 31-én visszanyerte régi fényét a Turul, és ismét büszkeséget sugároz minden nagymágocsi lakos és a településre látogatóknak egyaránt.

A község polgármestere köszönetét fejezte ki a közösségi oldalán a példamutató társadalmi munkájáért Juhász Róbertnek, Kun Zsoltnak, Rácz Pálnak, Volosciuc Mihálynak és Simondán Pálnak!

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Folytatódnak a Magyar Falu Program fejlesztései – korszerűsítik a nagymágocsi egészségházat is

cs3_admin

Intézményparancsnok a nagymágocsi Gesztenyeliget Otthonban

cs3_admin

Nincs újabb beteg Nagymágocson

tk_arpad

Nagymágocs nem gócpont

cs3_admin

Nagymágocsi intézmény lakói a fertőzöttek

cs3_admin

Tájékoztatás a Nagymágocs település intézményeinek működéséről

cs3_admin

Megújul a zártkertekhez vezető út Nagymágocson

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább