Nagymágocs

Közösségi erőből felújításra került a nagymágocsi Turul-szobor

Közösségi erőből felújításra került a nagymágocsi Turul-szobor -adta hírül Szebellédi Endre Nagymágocs polgármestere a Facebook oldalán.

A turul az isteni gondviselés és iránymutatás nemzeti jelképe. Az önálló magyar nemzeti identitás és a nemzeti összetartozás ősi jelképe. A turul a magyar eredetmondák mitologikus madara.

2015. évben került felállításra a Rákóczi utca Lapos területrészén található dombon a turul emlékmű. Ezt a területet a fiatalok és a kisgyerekek télen szülői felügyelettel szánkózásra használják, de az év több részén is kedvelt helyszín, elvégre a körbehatárolt, nagy terület lehetőséget ad a mozgásra. Ősszel itt kap helyet a lovasverseny is.

A fából készült nagymágocsi turul szobor len olajos kezelést kapott az évek során, de ennek hatására fekete elszíneződés keletkezett rajta.

Egy baráti társaság felvállalta, hogy renoválja az emlékművet. Így 2020. május 31-én visszanyerte régi fényét a Turul, és ismét büszkeséget sugároz minden nagymágocsi lakos és a településre látogatóknak egyaránt.

A község polgármestere köszönetét fejezte ki a közösségi oldalán a példamutató társadalmi munkájáért Juhász Róbertnek, Kun Zsoltnak, Rácz Pálnak, Volosciuc Mihálynak és Simondán Pálnak!



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kocsmából lopott és még verekedett is egy nagymágocsi férfi

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a magyar agrárium elismertsége soha nem volt olyan jó, mint jelenleg

tk_arpad

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat – Nagymágocs és Sándorfalva is a díjazottak között

tk_arpad

Épül az új piacépület Nagymágocson

tk_arpad

Megújul három tanterem a nagymágocsi iskolában

tk_arpad

Megújult az iskola tornaterme Nagymágocson

cs3_admin

Megkezdődik a közvilágítás korszerűsítése Nagymágocson

cs3_admin

Grillparty és chili evő verseny Nagymágocson

cs3_admin

Újabb járdaszakasz újul meg Nagymágocson

cs3_admin