Nagymágocs

Közösségi erőből felújításra került a nagymágocsi Turul-szobor

Közösségi erőből felújításra került a nagymágocsi Turul-szobor -adta hírül Szebellédi Endre Nagymágocs polgármestere a Facebook oldalán.

A turul az isteni gondviselés és iránymutatás nemzeti jelképe. Az önálló magyar nemzeti identitás és a nemzeti összetartozás ősi jelképe. A turul a magyar eredetmondák mitologikus madara.

2015. évben került felállításra a Rákóczi utca Lapos területrészén található dombon a turul emlékmű. Ezt a területet a fiatalok és a kisgyerekek télen szülői felügyelettel szánkózásra használják, de az év több részén is kedvelt helyszín, elvégre a körbehatárolt, nagy terület lehetőséget ad a mozgásra. Ősszel itt kap helyet a lovasverseny is.

A fából készült nagymágocsi turul szobor len olajos kezelést kapott az évek során, de ennek hatására fekete elszíneződés keletkezett rajta.

Egy baráti társaság felvállalta, hogy renoválja az emlékművet. Így 2020. május 31-én visszanyerte régi fényét a Turul, és ismét büszkeséget sugároz minden nagymágocsi lakos és a településre látogatóknak egyaránt.

A község polgármestere köszönetét fejezte ki a közösségi oldalán a példamutató társadalmi munkájáért Juhász Róbertnek, Kun Zsoltnak, Rácz Pálnak, Volosciuc Mihálynak és Simondán Pálnak!

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A nagymágocsi általános iskolában 1 hétig digitális oktatásra állnak át a koronavírus miatt

cs3_admin

Bezár az óvoda és a bölcsőde 14 napra Nagymágocson

Endre Araczki

Klímák kerültek beszerzésre az orvosi praxisok számára Nagymágocson

cs3_admin

Elindult a tűzoltószertár tetőcseréjének kivitelezése Nagymágocson

cs3_admin

Érdeklődés övezte a csillagészlelést Nagymágocson

tk_arpad

Távcsöves észlelés Nagymágocson

cs3_admin

II. Grillmesterek Éjszakája lesz Nagymágocson Mystery Gang koncerttel

cs3_admin

Tájékoztatás idős és kiszolgáltatott embereket érintő veszélyekről

cs3_admin

Nagymágocson megújul a járda a művelődési ház környezetében

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább