Belföld

Digitálistananyag-fejlesztő pályázatot hirdet a Telenor

Digital devices in a cyber space table

Digitálistananyag-fejlesztő pályázatot hirdet tanárok számára a Telenor a társaság HiperSuli programja keretében – jelentette be a mobilszolgáltató vállalati kommunikációs igazgatója csütörtökön online háttérbeszélgetésen.

    Mészáros Attila emlékeztetett arra, hogy a Telenor HiperSuli programja évek óta sikerrel fut, már csaknem 40 iskola közreműködésével. Ugyanakkor a “karanténoktatás” bevezetése nyomán felértékelődtek a program nyújtotta lehetőségek. A pályázatnak az is célja, hogy a “hétköznapi oktatásba” is átmentsék a karantén alatt szerzett távoktatási tapasztalatokat – tette hozzá.
    Koren Balázs, a HiperSuli program szakmai vezetője elmondta: a program keretében Hipernet-hozzáférést, mobilneteszközöket adnak a részt vevő iskoláknak, illetve a szaktárca által akkreditált továbbképzéseket tartanak a tanárok számra.
    A “karanténoktatást” segítő javaslatcsomagot is összeállítottak a tanárok és a szülők részére, továbbá a távoktatást segítendő online tanári értekezleteket is tartanak heti rendszerességgel – sorolta.
    A most elindított pályázat nyomán el szeretnék érni, hogy minél több értékes tartalom jelenjen meg a HiperSuli felületen, a tanárok osszák meg egymással a napi szinten a távoktatás keretében alkalmazott új ismeretátadási, számonkérési technikákat. Továbbá azt, hogy miként zajlik a közös munka a digitális osztályteremben – mondta.
    A beküldött pályázatok közül 25-öt választ ki a szakmai zsűri, a szerzők mobilinternet-hozzáférést és onlinetananyag-fejlesztési képzést kapnak. A legjobbnak ítélt tíz tananyag szerzője 100 ezer forintos díjazásban és egyéves Hipernet-hozzáférésben részesül. A pályázatokat május végéig várják, a további feltételek a hipersuli.hu weboldalon olvashatók – közölte Koren Balázs.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor