Baks

Megújul a Gondozási Központ Bakson

A szép és modern központ a nappali ellátás során, a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás terén és a házi gondozás vonatkozásában is kiváló feltételeket biztosít majd a baksiaknak.


Az elmúlt években minden közintézményünket fejleszteni tudtuk, nemrég pedig olyan pályázat is adódott, melyből a közel 100 éves Gondozási Központ épülete is megújulhat. A főépület felújításával és bővítésével valamennyi szolgáltatás biztosítására megfelelő körülményeket tudunk kialakítani. A szép és modern központ a nappali ellátás során, a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás terén és a házi gondozás vonatkozásában is kiváló feltételeket biztosít majd igénybe vevők, mind pedig a szakmai munkát végzők számára – mondta el a kistelekjaras.hu portálnak Búza Zsolt, Baks község polgármestere.

A nappali ellátás során a nehéz szociális körülmények közt élő igénybe vevői számára olyan körülményeket biztosít a felújított központ, mely révén egyrészről javul életkörülményük azáltal, hogy a nap jelentős részében korszerű, kényelmes, higiénikus, életkoruknak megfelelő körülmények között tölthetik idejüket, hozzájárulva ezzel a harmonikus életvitel megteremtéséhez, másrészről pedig megfelelő körülményeket biztosít az egyéni szükségletekhez és igényekhez igazodó gondozási tevékenységek biztosításához.

A családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás megfelelő körülményeinek kialakításával megoldódnak  a diszkréciót, a személyiségi jogokat tiszteletben tartó egyéni esetkezelések, segítő beszélgetések megtartásának feltételei.

A házi gondozás adminisztrációs tevékenységeinek külön iroda kerül kialakításra. A mosóhelyiség kialakítása és nagyteljesítményű mosó- és szárítógép beszerzése révén gondozottak számára biztosított mosási szolgáltatás is megfelelő higiénés körülmények közt végezhető el.

Az építkezés a járványügyi veszélyhelyzetben is folyamatosan halad, a várható befejezés 2020 június végén lesz.

kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Késsel és husángokkal esett egymásnak 25 ember Bakson

cs3_admin

Jó ütemben halad a bérlakások építése Bakson

cs3_admin

Eszem-iszom, dínom-dánom a baksi töpörtyű fesztiválon

cs3_admin

Visszament a helyszínre

cs3_admin

Szervezett oltási nap Bakson

cs3_admin

Felavatták a Levelényi utat

cs3_admin

Átadták a felújított iskolai konyhát Bakson

cs3_admin

Fejlesztik a műfüves pálya környékét Bakson

cs3_admin

Új parkolók épülnek Bakson

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább