Baks

Megújul a Gondozási Központ Bakson

A szép és modern központ a nappali ellátás során, a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás terén és a házi gondozás vonatkozásában is kiváló feltételeket biztosít majd a baksiaknak.


Az elmúlt években minden közintézményünket fejleszteni tudtuk, nemrég pedig olyan pályázat is adódott, melyből a közel 100 éves Gondozási Központ épülete is megújulhat. A főépület felújításával és bővítésével valamennyi szolgáltatás biztosítására megfelelő körülményeket tudunk kialakítani. A szép és modern központ a nappali ellátás során, a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás terén és a házi gondozás vonatkozásában is kiváló feltételeket biztosít majd igénybe vevők, mind pedig a szakmai munkát végzők számára – mondta el a kistelekjaras.hu portálnak Búza Zsolt, Baks község polgármestere.

A nappali ellátás során a nehéz szociális körülmények közt élő igénybe vevői számára olyan körülményeket biztosít a felújított központ, mely révén egyrészről javul életkörülményük azáltal, hogy a nap jelentős részében korszerű, kényelmes, higiénikus, életkoruknak megfelelő körülmények között tölthetik idejüket, hozzájárulva ezzel a harmonikus életvitel megteremtéséhez, másrészről pedig megfelelő körülményeket biztosít az egyéni szükségletekhez és igényekhez igazodó gondozási tevékenységek biztosításához.

A családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás megfelelő körülményeinek kialakításával megoldódnak  a diszkréciót, a személyiségi jogokat tiszteletben tartó egyéni esetkezelések, segítő beszélgetések megtartásának feltételei.

A házi gondozás adminisztrációs tevékenységeinek külön iroda kerül kialakításra. A mosóhelyiség kialakítása és nagyteljesítményű mosó- és szárítógép beszerzése révén gondozottak számára biztosított mosási szolgáltatás is megfelelő higiénés körülmények közt végezhető el.

Az építkezés a járványügyi veszélyhelyzetben is folyamatosan halad, a várható befejezés 2020 június végén lesz.

kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Autósok figyelem! Nem jár a komp Mindszent és Baks között!

Szabó Viktor

Újabb baleset: árokba borult egy személyautó Baks és Ópusztaszer között

Szabó Viktor

20 éves csanyteleki férfi lopott Bakson

Szabó Viktor

Közel százhatvan zsák műtrágyát loptak el Bakson

Szabó Viktor

Tűz volt Bakson, több település lánglovagjai is segítettek oltani

Szabó Viktor

Átadták Baks új boltját és postáját

Szabó Viktor

Bakson alkoholt, Kisteleken kerékpárt lopott – nem úszta meg szárazon

Szabó Viktor

Nyitott autóból lopott egy férfi Bakson

tk_arpad

Iskolába is járt a baksi gólya

tk_arpad