Belföld Koronavírus

Növekszik a kórházban ápoltak száma, de csökken az elrendelt házi karanténoké

A honvédség alakulatai befejezték a Pesti úti idősotthon fertőtlenítését – közölte Ruszin Romulusz. A dandártábornok hozzá tette, katonáik között nincs fertőzött és továbbra is részt vesznek a déli határ védelmében.

Müller Cecília országos tiszti főorvos kijelentette, a fertőzöttek száma alapján még nem következett be a betegség tömegessé válása. Viszont növekszik a kórházban ápoltak száma. Mai napon 60 főt kell lélegeztető gépen tartani. Ma még a járvány kiteljesedési időszakában vagyunk. Növekszik a megbetegedettek és elhunytak száma a szociális intézményekben.

A legtöbb érintett a Pesti úti otthonban van. Közülük már 21-en haltak meg.

Nagyon sok laboratóriumi vizsgálatot végeznek el. A szoros kontaktusnak számító személyeket is alá vetik ezeknek. 386 fő, akiket szociális intézmény lakójaként fertőzött.

A WHO ajánlásai szerint újra tesztelik a szociális intézmények lakóit

A járvány dinamikája országosan percről percre változik. A laboratóriumi vizsgálat csak abban a pillanatban fennálló helyzetet tükrözi, két-három nap múlva ez már jelentősen változhat. A WHO ajánlásai alapján visszatérően kell tesztelni az adott szociális intézmények lakóit, illetve dolgozóit. Ahonnan nem szükséges kórházba vinni a betegeket, minden esetben elkülönítik az érintetteket.

A fertőzöttség aránya országosan egyértelműen Budapesten és Pest megyében tapasztaltak. Ez után Fejér megye következik. A területi eloszlást, naponta térképen közlik.

Egy nap alatt 250-nel csökkent a házi karanténok száma

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, hogy az elrendelt házi karanténok száma csökken. Jelenleg 12150, ami tegnaphoz képest 250-nel kevesebb. Üzletek ellen szabálytalan nyitva tartás miatt 150 alkalommal indítottak eljárás.

Mai napon is érkeznek repülőgépen a védekezéshez szükséges felszerelések, 22 tonna mennyiségben.

hirado.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Az ügyészség nyomozást rendelt el a Pegasus-ügyben

cs3_admin

Nyilvánosságra hozták Ferenc pápa budapesti és szlovákiai látogatásának programját

cs3_admin

Meghalt két beteg, 25-tel nőtt a fertőzöttek száma

cs3_admin

Csongrád-Csanád megyében érvényben marad a tűzgyújtási tilalom

cs3_admin

Meghalt két beteg, 139-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

cs3_admin

A Nyugati pályaudvaron zavartalan a vonatközlekedés hajnaltól

cs3_admin

Torlódás alakult ki a röszkei határátkelőknél

cs3_admin

A kormány lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét

cs3_admin

21 milliárd forintot nyertek kistelepülések a Magyar falu program két pályázatán

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább