Koronavírus

33 ezer kutatót érinthet a kutatásfejlesztési bértámogatás

Harmincháromezer kutatót érinthet az a kutatásfejlesztési bértámogatás, amelyre a vállalkozások április 15-től pályázhatnak – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

    A támogatásra azok a cégek pályázhatnak, amelyek a versenyszférában a kutatásfejlesztés és innováció területén tevékenykednek. Hangsúlyozta, azért fontos a szellemi muníciók megőrzése, hogy egy hosszabb távú gazdasági kilábalás eredményes legyen.     Az államtitkár tájékoztatása szerint a vállalkozások a kormányhivatalokban adhatják be igényeiket. A pályázó cégek munkavállalói a területre jellemző átlagbér szuperbruttójának 40 százalékát, legfeljebb 318 ezer forintot kapnak majd havonta. Abban az esetben, ha a kérvényt már a következő napokban leadják, a munkavállalók utófinanszírozás formájában áprilisi részbért is kaphatnak – jegyezte meg.     Az április 16-án induló általános munkavédelmi bértámogatásról elmondta, hogy a támogatás minden munkatörvénykönyv szerint foglalkoztatott és a járvány miatt csökkentet munkaidőben dolgozó alkalmazottat érint. Mint mondta, a kérelmek nyomán a kieső munkabér 70 százalékát az állam fogja utalni a dolgozóknak.

MTI

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

531 az új fertőzött, elhunyt 6 beteg

cs3_admin

Elhunyt két beteg, 526 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt tizenhárom beteg, 1072 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt öt beteg, 479 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 12 beteg, 371 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt tizenkét beteg, 873 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

323 az új fertőzött, elhunyt 6 beteg

cs3_admin

Elhunyt három beteg, 345 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt három beteg, 246 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább