Balástya Koronavírus

Szájmaszkot oszt a balástyai önkormányzat

A maszkokat a Gémes Eszter Községi Könyvtárban a könyvtár munkatársai, a könyvtár varró szakkörének tagjai és lelkes segítők varrják, a maszkok szétosztását a művelődési ház munkatársai végzik
A koronavírus-járvány veszélye miatti védekezésként a Balástya Községi Önkormányzat is ingyenesen, családonként két darab maszkot oszt a lakosságnak, amelyek moshatóak, fertőtleníthetőek.

A maszkok jelentős része húsvét előtt kiosztásra került, aki még szeretne, az a művelődési házban igényelhet húsvét után.
A szájmaszkok használatáról

Fontos tudni, hogy önmagában a szájmaszk nem véd meg a vírus ellen, minden más ajánlást is be kell tartani. Ugyanis, ha nem így tesznek, akkor fenn áll a veszélye, hogy a szájmaszk hamis biztonságérzetet ad. A viselője abban a tudatban lehet, hogy védett a koronavírus-fertőzéssel szemben, de ez nem így van. Viszont érdemes mindenkinek maszkot viselnie, ugyanis a vírus már bárhol jelen lehet, ezért nem lehet tudni, hogy ki fertőzött és ki nem, illetve már tünetmentesen is lehet terjeszteni.
A maszk lehetőleg minél nagyobb felületen takarja az arcot, orrot, és az áll alá érjen. Ne legyen laza, fedjen rugalmasan. A levételnél mindig a pántot vagy gumit fogjuk meg, és azután tekintsük potenciálisan fertőzöttnek, különítsük el, mossuk ki hatvan fokon. A maszk eltávolítása után meleg szappanos kézmosás, illetve kézfertőtlenítés történjen a szabályok szerint. A maszk arra is nagyon jó, hogy ne nyúlkáljunk az arcunkhoz, a viselésével csökkentjük a kockázatát, hogy a szemünkhöz vagy a szánkhoz érjünk, ami által megfertőződhetünk.
Továbbra is mindenkinek be kell tartani az ajánlásokat, egymástól a legalább másfél méteres a távolságot, a gyakori és alapos kézmosást, a kézfertőtlenítést is.

kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kisteherautó hajtott bele egy román mikrobuszba az M5-ös autópályán

cs3_admin

Erdőközi iskolások találkozója Balástyán

cs3_admin

Elhunyt két beteg, 26 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt egy beteg, 155 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Meghalt egy beteg, 64 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

cs3_admin

Meghalt egy beteg, 26 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

cs3_admin

161 az új fertőzött, nincs újabb elhunyt

cs3_admin

Meghalt két beteg, 25-tel nőtt a fertőzöttek száma

cs3_admin

Meghalt két beteg, 139-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább