Balástya Koronavírus

Szájmaszkot oszt a balástyai önkormányzat

A maszkokat a Gémes Eszter Községi Könyvtárban a könyvtár munkatársai, a könyvtár varró szakkörének tagjai és lelkes segítők varrják, a maszkok szétosztását a művelődési ház munkatársai végzik
A koronavírus-járvány veszélye miatti védekezésként a Balástya Községi Önkormányzat is ingyenesen, családonként két darab maszkot oszt a lakosságnak, amelyek moshatóak, fertőtleníthetőek.

A maszkok jelentős része húsvét előtt kiosztásra került, aki még szeretne, az a művelődési házban igényelhet húsvét után.
A szájmaszkok használatáról

Fontos tudni, hogy önmagában a szájmaszk nem véd meg a vírus ellen, minden más ajánlást is be kell tartani. Ugyanis, ha nem így tesznek, akkor fenn áll a veszélye, hogy a szájmaszk hamis biztonságérzetet ad. A viselője abban a tudatban lehet, hogy védett a koronavírus-fertőzéssel szemben, de ez nem így van. Viszont érdemes mindenkinek maszkot viselnie, ugyanis a vírus már bárhol jelen lehet, ezért nem lehet tudni, hogy ki fertőzött és ki nem, illetve már tünetmentesen is lehet terjeszteni.
A maszk lehetőleg minél nagyobb felületen takarja az arcot, orrot, és az áll alá érjen. Ne legyen laza, fedjen rugalmasan. A levételnél mindig a pántot vagy gumit fogjuk meg, és azután tekintsük potenciálisan fertőzöttnek, különítsük el, mossuk ki hatvan fokon. A maszk eltávolítása után meleg szappanos kézmosás, illetve kézfertőtlenítés történjen a szabályok szerint. A maszk arra is nagyon jó, hogy ne nyúlkáljunk az arcunkhoz, a viselésével csökkentjük a kockázatát, hogy a szemünkhöz vagy a szánkhoz érjünk, ami által megfertőződhetünk.
Továbbra is mindenkinek be kell tartani az ajánlásokat, egymástól a legalább másfél méteres a távolságot, a gyakori és alapos kézmosást, a kézfertőtlenítést is.

kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkában a tűzoltók: Nyitott garázs égett Balástyán

Szabó Viktor

A hétvégén még a kerítés is kolbászból lesz Balástyán

Szabó Viktor

A balástyaiak törik legjobban a kukoricát

Szabó Viktor

Határon túli barátokkal ápolták a hagyományokat Balástyán

Szabó Viktor

Nemzetközi Folkfesztivált rendez Balástya

Szabó Viktor

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

tk_arpad

6,422 millió a beoltottak, 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg

tk_arpad

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 830 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 31 beteg

tk_arpad

Épül az iskolai konyha tetőszerkezete Balástyán

tk_arpad