Térség

Befejeződött a számítógépek átadása a digitális oktatáshoz – A megyei közgyűlés vezetői is hozzájárultak az akcióhoz

A korábbi 51, döntő részben új számítógép átadása után ezen a héten újabb 18 digitális eszközzel nyújtott segítséget a megváltozott oktatási körülményekben a Csongrád Megyei Önkormányzat. Ezek között önkéntes felajánlások is vannak – a  közgyűlés vezetői magánemberként is hozzájárultak a fiatalok tanulásának technikai támogatásához.

Újabb 18 készüléket adott át a közgyűlés vezetése, melyből 3 laptop érkezett Szegvárra, 5 a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola diákjainak, 10 darab pedig a szegedi Dr. Waltner Károly Otthon gyermekvédelmi egységeiben élő tanulók képzését fogja támogatni.

Az elnökség tagjai, csatlakozva a megyei önkormányzat akciójához, magánemberként is segítették a diákokat. Gémes László elnök egy szentesi nevelőcsaládba 2, Ádók János alelnök egy hódmezővásárhelyi nevelőcsaládba 1, a szegedi Dr. Waltner Károly Otthon Gyermekotthona és Nevelőszülői Hálózata számára pedig Dr. Polner Eörs és Csáki Béla alelnökök ajánlottak fel egy-egy laptopot a gyermekek és fiatal felnőttek tanulásához.

Az önkéntes segítséghez a szegvári Kurca-Völgye Egyesület is csatlakozott, így Szegváron 2, Kiszomboron pedig 5 család nebulói örülhettek az általuk felajánlott számítógépeknek. Mindezzel a Csongrád Megyei Önkormányzat, a megye vezetői és a Kurca-Völgye Egyesület összességében több mint 80 megyei családnál segítette gyermekek digitális oktatását.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Megnövekedett katonai gépjárműforgalom várható holnaptól

cs3_admin

Újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is

cs3_admin

Június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz

cs3_admin

Meghosszabbították a tíz hónapos rendőrképzés jelentkezési határidejét

cs3_admin

Személyi sérüléssel járó motoros baleset Hódmezővásárhelyen

cs3_admin

Két súlyos sérült, kisteherautó és egy BMW ütközött össze az Abonyi elkerülő úton

cs3_admin

Elhunyt az egyik vásárhelyi koronavírusos beteg

cs3_admin

Motoros csapódott árokba Hódmezővásárhely térségében

cs3_admin

Egy defekt miatt szakította át a belső két szalagkorlátot egy kamion Kondorosnál

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább