Kistelek Koronavírus

Fertőtlenítő tisztítószerrel, kézfertőtlenítővel és maszkokkal segíti Kisteleket a kábelgyár

A Prysmian MKM Kisteleki Kábelgyárának vezetője, Séllei Zsolt adta át a kábelgyár udvarán már előre elkészített tisztítószereket Nagy Sándor polgármesternek.

A jelképes, kétméteres távolságból történő kézfogást követően a gyár vezetője elmondta, örül annak, hogy a cége hozzá tud járulni a veszélyhelyzet idején a védekezéshez. A most felajánlott 80 liter kézfertőtlenítő gél mellett a tisztítószer koncentrátumból összesen 300 liter fertőtlenítőt lehet hígítással készíteni, hamarosan, várhatóan a holnapi napon pedig 500 db maszkot tudnak majd átadni szintén a város számára.

A gyárigazgató arról is szólt, hogy a jelenlegi felajánlás a balassagyarmati gyáregységgel közösen történt, a Prysmian cégcsoport hazai egységei ott szintén fertőtlenítőszerrel, maszkokkal járultak hozzá a védekezéshez, valamint egy lélegeztető gép üzemeltetéséhez szükséges kompresszort is beszereztek. Séllei Zsolt azt is hozzá tette, hogy Szegeden is keresik azt, hogyan tudnának a regionális egészségügyi ellátórendszernek ebben a helyzetben segítséget nyújtani.

Az átvett fertőtlenítőszereket Nagy Sándor és Domonics János alpolgármester azonnal továbbította az egészségügyi központnak és a gondozási központnak. Előbbi helyen Dr. Kincses László orvos igazgató és Kovácsné Szabó Edit ápolási igazgató, utóbbi helyen Piacsekné Erzsike, a Gondozási Központ vezetője vette át az adományt.

A hamarosan megérkező maszkok a város intézményeiben segítik majd az ott dolgozók munkáját.

kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább