Koronavírus Nagymágocs

Nagymágocs nem gócpont

Szebellédi Endre polgármester tájékoztatása szerint bár nagymágocsi intézmény bennlakói esetében mutattak ki koronavírus fertőzöttséget, a település mégsem gócpont.

Tájékoztatójában leírja: A Nagymágocsi Kastélyotthonban bentlakásos idősotthon nyolc fő időskorú bentlakó esetében mutatták ki a koronavírus fertőzést. 1 fő esetében március 28-án. 7 fő esetében pedig március 29-e reggelre a bentlakók hatósági teszt-vizsgálatai eredményeként. 2020. március 28-án a Nagymágocsi Kastélyotthon aktív dolgozói is részt vettek azon a hatósági teszt-vizsgálaton, amely alkalmas a koronavírus kimutatására. A vizsgálat eredményeként nincs koronavírussal fertőzött munkavállaló a Nagymágocsi Kastélyotthonban. Hozzátette: A Nagymágocsi Kastélyotthonban 2020. március 8-a óta látogatási tilalom, és az intézményből való kijárási tilalom lépett érvénybe ugyanúgy, mint a többi állami bentlakásos idősotthonban az időskorú bentlakók védelmében. Hangsúlyosan kijelenthető, hogy a Kastélyotthon szociális gondozói és ápolói, és az intézmény minden dolgozója az elvárható szakmaisággal és lelkiismerettel helyt állt, és teszi ezt folyamatosan. Ezért messzemenő tisztelet és köszönet jár nekik!

A polgármester nyomatékosította: Tisztelettel és nyomatékosan kér mindenkit, hogy ebben az időben erősítse lélekben a Kastélyotthon dolgozóit, mert az ő helytállásukra van szükség az idősotthon lakóinak, az időskorú gondozottaknak a mindennapi ellátása érdekében. – Nagymágocs nagyközségben, tehát a település lakókörnyezetében nincs diagnosztizált vírussal fertőzött személy, tehát Nagymágocs nem gócpont, nem fertőzött terület. Elindultak a rövid idő alatt fals információk, ezeket kívánom megcáfolni jelentette ki, részletezve, hogy nincs karantén alatt Nagymágocs, nem szállta meg a települést a katonaság. A vírus a bentlakásos kastélyotthont érinti, és a dolgozók szakmaiságának köszönhetően az ellátotti létszámhoz mérten alacsony mértékben. Szebellédi Endre mindenkit kér a mértéktartásra, a fegyelmezettségre, és a higgadtságra. – Tartsuk be Magyarország Kormánya által hozott intézkedéseket, a kijárási korlátozást! Figyeljünk oda az idősekre! – hangsúlyozta a polgármester.

Tájékoztatás a COVID-19 koronavírus terjedése elleni védekezéssel kapcsolatosanA Nagymágocsi Kastélyotthonban…

Közzétette: Szebellédi Endre Nagymágocs polgármestere – 2020. március 29., vasárnap


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kocsmából lopott és még verekedett is egy nagymágocsi férfi

Szabó Viktor

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

tk_arpad

6,422 millió a beoltottak, 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg

tk_arpad

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 830 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 31 beteg

tk_arpad

Farkas Sándor: a magyar agrárium elismertsége soha nem volt olyan jó, mint jelenleg

tk_arpad

6,421 millió a beoltottak, 1597 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 32 beteg

tk_arpad

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat – Nagymágocs és Sándorfalva is a díjazottak között

tk_arpad

6,418 millió a beoltottak, 11 392 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 46 beteg

tk_arpad

Épül az új piacépület Nagymágocson

tk_arpad