Belföld

Újra terjed egy hülyeség a Facebookon

Woman Writing On Laptop Computer Late At Night

Ismét terjedni kezdett egy kamuhír, amely már 8 évvel ezelőtt végigfutott a Facebookon, de most is sokan posztolják a kamuhírt.

Az üzenet, mellyel sokunk találkozott már a hírfolyamában kevésbé tájékozott ismerősi jóvoltából, így néz ki:

Ne felejtsd el: holnap elindul az új Facebook-szabály, ami szerint felhasználhatja a fényképeidet. A határidő – ma! Ezt fel lehet használni veled szembeni bírósági eljárásban. Minden, amit valaha írtál, nyilvános lesz, beleértve a törölt üzeneteket is. Csak egy egyszerű másolás és beillesztés kell, így lesz biztonságos.

“Nem adom a Facebooknak vagy a Facebook tagjainak az engedélyemet, képek, információk, üzenetek vagy hozzászólásaim felhasználására, a múltban és a jövőben sem. Ezzel a nyilatkozattal értesítem a Facebook-ot, hogy szigorúan tilos másolni, megosztani vagy bármilyen más intézkedést hozni velem szemben a profil és / vagy annak tartalma alapján. A profil tartalma privát és bizalmas információ. A magánélet megsértését törvény büntetheti.”

A Facebook minden tagjának célszerű elküldenie, közzé tennie ezt a feljegyzést.

Ha tetszik, másolhatja és beillesztheti ezt a verziót. Ha legalább egyszer nem tesz közzé nyilatkozatot, akkor a képek és a profil állapotfrissítéseiben szereplő információk hallgatólagosan engedélyezettek. NE ossza meg! Másolás és beillesztés kell.

A Facebook új algoritmusa ugyanazt a néhány embert választja ki – mintegy 25 főt – akik látni, olvasni fogják az Ön üzenetét. A többiekhez nem jutnak el megosztásai.

Ezért:
Tartsa az ujját ezen a poszton, és a “másolat” megjelenik. Kattintson a “másolás” gombra. Ezután lépjen az oldalára, indítson el új üzenetet, és nyomja be az ujját az üres mezőbe. Megjelenik a “Beillesztés” elem, kattintson a Beillesztés gombra.

Ez az egész persze csak kamu, mégis rendkívül sokan másolják és osszák meg saját üzenőfalukon. A régi, e-mailes lánclevelekre hasonlító eredeti kamuhír anno 8 éve indult útnak.

Gondoljuk hát meg, mit írunk ki vagy töltünk fel a közösségi hálóra még azelőtt, hogy arra a bizonyos kék gombra kattintunk.

A kiemelt kép illusztráció: Envato elements

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Borult idő várható a hétvégén és tovább csökken a hőmérséklet

tk_arpad

Eltemették a megkéselt Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot Mátészalkán

tk_arpad

Navracsics Tibor: nem fenyegeti veszély az Erasmus+ és a Horizont Európa programok folytatását

tk_arpad

Nagy István: technológiai modernizáció zajlik a magyar mezőgazdaságban

tk_arpad

Több mint négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

tk_arpad

Ismét megszervezik az Ősök napját augusztusban Bugacon

tk_arpad

59 milliárd forint agrártámogatás érkezett egy nap alatt a gazdálkodókhoz

tk_arpad

Csalókra figyelmeztet a rendőrség

tk_arpad

A NAV felméri az adózók véleményét az online ügyintézésről

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább