Belföld

Az idősek és a krónikus betegek számára a legnagyobb a veszély, de a fiatalok is elkaphatják

Ez a nap sajnos rossz hírt hozott számunkra. 85 főre emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és három főre nőtt az elhunytak száma. Mind három elhunyt idős férfi – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Az elhunytak minden másfajta krónikus betegségben szenvedtek, tehát kockázati csoportot jelentettek a koronavírus-fertőzés szempontjából.

„Ennek kapcsán újra szeretném felhívni nyomatékosan a figyelmüket arra, hogy vannak olyan kockázati csoportok, amelyek megbetegedés esetén különösen is nagyon érzékenyen és súlyosan reagálnak erre a megbetegedésre. Ezért újra hangsúlyozom és kérem, hogy az idősek, 65 év felettiek maradjanak otthonukban. Ők az életkoruknál fogva is veszélyeztetettek, nem beszélve arról, hogyha valamilyen krónikus megbetegedésben szenvednek” – hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos.

Ugyanezek a szabályok érvényesek azokra is, akik fiatalabbak, de valamilyen immunhiányos vagy egyéb más krónikus megbetegedésben szenvednek, akár vesebetegek, akár szív-érrendszeri megbetegedésben szenvednek. Ők, ha elkapják a megbetegedést, sokkal súlyosabban zajlik, mint más egészséges fiataloknál.

Természetesen a fiatalok, akár gyerekek is megfertőződhetnek. Náluk az esetek több mint 80% a-ban nagyon tünetszegényen, enyhe tünetekkel  zajlik a megbetegedés, és néhány nap alatt túl lesznek rajta. Viszont a fiatalok azok, akik hazavihetik az időseknek ezt a megbetegedést.

„Most mindenkire szükség van, mindenkihez szólok, és arra kérem, hogy aki csak teheti, tartson távolságot a másiktól, maradjon otthon” – mondta Müller Cecília.

Kiemelten kérjük a 65 éven felüli időseket: maradjanak otthon

Kiemelten kérjük a 65 éven felüli időseket: maradjanak otthon. Ők az életkoruknál fogva is veszélyeztetettek, nem beszélve arról, ha más betegségük is van.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. március 20., péntek


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor