Koronavírus

Minden mobilszolgáltató ingyen adatmennyiséget ad

Girl messaging

Mindhárom mobilszolgáltató bejelentette, hogy térítésmentesen adatmennyiséget biztosít előfizetőinek.

Elsőként, pénteken a Telekom lépett, majd szombat este a Telenor is bekapcsolódott, míg vasárnap a Vodafone is. Először a Telekom jelentette be, hogy ingyenesen plusz 10 gigabájtnyi mobilnetet biztosít minden ügyfele számára. Ezen felül szükség esetén a lakossági és kisvállalati ügyfelek a Telekom alkalmazásban még további 5 gigabájt adatot pótlólag aktiválhatnak. A Telekom közölte, minden mobil ügyfelének, beleértve a lakossági előfizetőket és a feltöltőkártyás ügyfeleket, valamint a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország üzleti és kormányzati ügyfeleit, továbbá a Mol mobil és Blue mobil ügyfelek számára is 10 GB-os mobil adatforgalmi egyenleget biztosít díjmentesen. Az ügyfeleknek nincs külön teendője, az extra adategyenleget március 16. 00:00 óráig aktiválja a Telekom mindenkinél. Az egyszeri extra 10 GB-os egyenleg belföldön és az EU-n belül használható fel április 30-ig. Ha ez az adatmennyiség is kevésnek bizonyulna, abban az esetben a lakossági és kisvállalati ügyfelek a Telekom alkalmazásban további 5 GB plusz adatmennyiséget tudnak aktiválni, 30 napon belüli felhasználásra (ennek lejárta után újra aktiválható, április 30. előtt). Az extra adatmennyiséget a belföldön korlátlan adatforgalmú díjcsomagokkal rendelkező ügyfelek is tudják roaming helyzetben az EU-n belül hasznosítani.

A Telenor 100 GB extra hipernettel szeretne segíteni, mely minden ügyfele számára elérhető március 16-tól. A lakossági számlás vagy kártyás ügyfelek a MyTelenor appban aktiválhatod hétfőtől. Ez az egyszeri adatjegy 100GB adatot tartalmaz, amelyet a megrendeléstől számítva 30 napig használhatnak fel. A szolgáltatásban foglalt adatmennyiséget díjmentesen vehetik igénybe Magyarország területén. Aktiválni mindenki a MyTelenor applikáción keresztül tudja visszavonásig, de legalább március 31. éjfélig. Az aktiválás sikerességéről SMSben küldenek tájékoztatást, az ajánlat telefonszámonként egyszer vehető igénybe. Az üzleti számlás és flottás ügyfelek a szolgáltatás igénybevételéhez a „FREE100GB” kódot kell elküldeni a 1744-es telefonszámra hétfőtől. A Mobilinternetes ügyfelek a szolgáltatást a MyTelenor fiókban tudja mindenki megrendelni hétfőtől, belépést követően. Amennyiben elakad valaki vagy problémát tapasztal, az 1220-as ügyfélszolgálatot kell hívni.

Vasárnap délután pedig a Vodafone is közleményt adott ki az ügyben. A szolgáltató március 17-én (kedden) minden lakossági és kisvállalati ügyfelénél aktivál egy 5 GB-os bővítőcsomagot, melyet áprilisban és májusban is bekapcsol, így összességében 15 gigabájttal többet netezhetnek a vodások. A havidíjas és feltöltőkártyás ügyfeleknek is járó extra adatkeretet a My Vodafone applikációban lehet aktiválni. Annak érdekében, hogy az otthon töltött időszakot kényelmesebbé tegye a családoknak, az extra mobilnet mellett a Vodafone Magyarország elérhetővé teszi a UPC minden vezetékes előfizetőjénél a Prémium TV és a Filmbox Pro csomagban található tartalmait március 16-tól április 30-ig. A tanulók és tanárok számára fontos, hogy a legnépszerűbb oktatási weboldalak és alkalmazások használata – lakossági előfizetés esetén – a tanév végéig nem terheli az adatkeretet. Hétfőtől a mobilnet fogyasztása nélkül lesz elérhető többek között a Nemzeti Köznevelési Portál, a KRÉTA iskolai rendszer, az Oktatási Hivatal honlapja és a Videótanár is. Külön kiemelték a Mozaik Kiadó platformját, amely a Vodafone hálózatából szintén az adatkeret terhelése nélkül lesz elérhető hétfőtől. A modern nyomtatott és digitális tankönyveiről, valamint oktatási segédanyagairól ismerhető szegedi tankönyvkiadó ugyanis a távoktatásban a diákok és tanárok munkáját segítendő teljesen ingyen elérhetővé tette a közismereti tantárgyak 1-12. évfolyamához tartozó – egyébként fizetős – tankönyveinek, munkafüzeteinek és munkatankönyveinek online digitális változatát. Ebben az esetben tehát nem csak a netezés költségmentes, hanem maga a tananyag, a tartalom is. A Vodafone Magyarország Alapítvány 5 éve működteti a Digitális Iskola Programot, melynek tapasztalatai alapján, a tanárok igényeit követve létrehozott egy teljes mértékben e-learning alapú, a pedagógusok digitális kompetenciájának fejlesztésére irányuló továbbképzést. Az IKT eszközök a tanórán elnevezésű képzés a tanítóknak, tanároknak segít digitális átállásban, számos digitális felületet bemutat, használatukat videókkal segíti, valamint a tanórákba való beépíthetőségre is ötleteket ad.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

tk_arpad

6,422 millió a beoltottak, 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg

tk_arpad

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 830 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 31 beteg

tk_arpad

6,421 millió a beoltottak, 1597 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 32 beteg

tk_arpad

6,418 millió a beoltottak, 11 392 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 46 beteg

tk_arpad

Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új koronavírus elleni vakcinából

tk_arpad

6,4 millió a beoltottak, 2063 az új fertőzött száma, a múlt héten elhunyt 40 beteg

cs3_admin

6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg

cs3_admin

Először jelentettek halálozásokat Sanghajból a város lezárása óta

cs3_admin