Koronavírus Szentes

Szentesen bezárnak az óvodák és a bölcsőde, kinyit a piac

Szentes polgármestere Szabó Zoltán Ferenc március 15-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szerdától bezárnak a város fenntartásában lévő óvodák és a bölcsőde, csütörtökön pedig kinyit, a piac.

Utóbbi addig marad majd nyitva, amíg arra más utasítás nem érkezik. Elmondta, hogy a korábbi piacbezárást a megyei ÁNTSZ tájékoztatása, ajánlása alapján rendelte el korábban. Kiderült azonban, hogy nem kötelező érvényű az ajánlás, ezért most elrendelte a korlátozás feloldását, miután egyeztetett arról, hogy más településeken a piac hogyan működik tovább. Hozzátette: az emberek kisebb pánikba estek az élelmiszer-beszerzések terén Szentesen is. Volt ahol dulakodás kezdődött és rendőrt kellett hívni. – Természetesen én is felelősségteljesen elfogadom, hogy a piac nálunk is élelmiszer-beszerzésre is szolgál, így semmiképp nem akarom Szentes lakosságát terhelni azzal és megakadályozni, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszert szerezhessenek be – mondta, hozzátéve, hogy az üzemeltetés rendjéről az illetékesek információt adnak később. A nevelési-oktatási intézményekkel kapcsolatban elmondta, hogy Szentes lakosságát nem akarja oly módon terhelni, hogy hétfőtől oktatási szünet rendel el, de szerdától az önkormányzat által fenntartott óvodákban és bölcsődékben igen.

Két napot kaptak az óvodák és a bölcsőde, hogy elkészítsék azt az intézkedési tervet, hogy Szentesen egyetlen gyermek ne maradjon felügyelet és élelem nélkül. Kérte azonban, hogy akinek lehetősége van, az ne vigye gyermekét óvodába vagy bölcsődébe.

Kiemelt kép: szentes.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen is megindult a választási kampány + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Minden új dolog csak akkor lehet igazán sikeres, ha minél több embernek a céljait szolgálja

Szabó Viktor

Úszótáborok indulnak Szentesen

Szabó Viktor

Kiváló eredményeket értek el a Horváth Mihály diákjai Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Mutatjuk a Mi Hazánk szentesi képviselőjelöltjeit!

Szabó Viktor

Összművészeti fesztivált rendeznek Szentesen

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor